/Tips om mooie herinneringen voor je kinderen te bewaren

Tips om mooie herinneringen voor je kinderen te bewaren

Een baby-doos

De tijd dat je kind nog een baby is levert veel mooie herinneringen op, helaas zal je kind deze tijd zelf niet herinneren . Het is daarom wel zo leuk om zoveel mogelijk memorabilia uit deze periode te verzamelen en te bewaren. Denk hierbij aan baby foto’s, echo’s, geboortekaartjes, etc. Wanneer je dit allemaal los bewaard, raak je zeker een hoop kwijt. Het is daarom dus van belang dat je dit allemaal op een plek bewaard. Het makkelijkste is om dit allemaal in een doos te doen. Vandaar ook de naam baby-doos.

Een babyboek

Iets wat heel leuk is voor in de baby-doos, is een babyboek. Deze boekjes kan je gewoon in de winkel kopen. Het idee van zo’n boekje is dat je er allemaal gebeurtenissen tijdens en na de zwangerschap kan opschrijven. Zoals de geboorte, de eerste weken na de geboorte, babyshower, etc. Dit is voor de kinderen erg leuk om later een keer terug te lezen en voor de moeder zelf ook.

Groeimeter

Een groeimeter is een meetlat waar je gemakkelijk de groei van je kind mee kan bijhouden. Dit is super leuk, omdat jij en je kind kunnen zien hoe hard hij/ of zij groeit. Dit is soms moeilijk te zien, helemaal voor het kind zelf. Veel groeimeters kunnen worden opgerold en dus makkelijk worden bewaard. Wanneer deze wordt bewaard kan je kind later zien hoe lang die was op welke leeftijd, dit is voor kinderen erg geinig om te zien.

Bijzondere foto’s

Foto’s en filmpjes zijn de beste en misschien wel de belangrijkste manier om een herinnering vast te leggen en deze te herbeleven. Tegenwoordig slaan wij dit allemaal op op onze mobiele telefoons, maar wanneer deze stuk gaat of wanneer een nieuw toestel wordt gekocht kunnen deze nog wel eens verloren gaan. Het is daarom erg belangrijk om bijzondere foto’s op een plek op te slaan waar ze niet zomaar kunnen verdwijnen. Je kan bijvoorbeeld een mapje aanmaken op iCloud of google drive. Je kan belangrijke of speciale foto’s ook gewoon uitprinten en in een fotoboek plakken. Op die manier heb je altijd nog een fysieke back-up.