/Tips voor een geslaagde winter barbecue

Tips voor een geslaagde winter barbecue

Huh? Een barbecue in de winter? Jazeker! Het is een van de dingen die we steeds vaker gaan zien. Nederlanders houden van barbecueën. Zelfs in de winter dus tegenwoordig! Toch zijn er een aantal tips die handig zijn om rekening mee te houden voordat je gaat barbecueën in de winter. Zo kom je niet voor verassingen te staan en weet je zeker dat jouw barbecue goed georganiseerd is! Bekijk daarom deze blog met tips over een barbecue in de winter.

Warme sfeer

Het is nota bene winter, zorg daarom voor een warme sfeer. Zorg ervoor dat de gasten zich warm aankleden. Hier kun je zelf ook op inspelen door voldoende mutsen, sjaals, dekentjes en handschoenen mee te nemen of aan te schaffen. Je kan zelfs een houtkachel of vuurkorf aanschaffen of meenemen voor een warme sfeer en voor extra warmte. Verder worden lichtjes, fakkels en kaarsen ook gezien als componenten die zorgen voor een warme winter barbecue.

Winterse gerechten

Je kunt uiteraard gaan voor worstjes en de speklapjes tijdens de winter BBQ. Toch zijn er ook barbecuegerechten die het extra speciaal maken. Voorbeelden hiervan zijn pulled pork, eendenborst en buikspek. Een kommetje snert doet het tijdens de winterbarbecue ook erg goed. Gepofte uien en zelfgemaakt brood doen het ook erg goed. De barbecue waar je in de winter het beste mee kunt barbecueën is de Green Egg. Dat is zeker een aanrader!

Drankjes

Welke drankjes moet je aanschaffen wanneer je in de winter gaat barbecueën? Nou, warme chocomel met of zonder slagroom doet het altijd erg goed, vooral bij de kinderen. Ook het drankje glühwein doet het altijd goed, zeker bij de vrienden en familie. Tot slot zijn er bij de meeste slijterijen een aantal verschillende soorten winterbieren te vinden.

Tip: Gebruik ovengedroogd eikenhout als houtskool. Stoken op ovengedroogd eikenhout gaat het beste op grotere barbecues en zo kan er ook langer gestookt worden, het vlees krijgt er een lekkere rooksmaak door.