/Tips voor een mannen badkamer

Tips voor een mannen badkamer

Het is belangrijk om de badkamer regelmatig te poetsen. Het is wat vreemd maar de ruimte waar jij jezelf schoonmaakt is vaak de vieste ruimte. Dit komt met name doordat er makkelijk kalk ontstaat, er wordt veel zeep gebruikt en huidvet. De laatste twee zorgen voor een vettige toestand in de badkamer. De reden dat het zo belangrijk is omdat bacteriën het heerlijk vinden in warme en vochtige ruimtes. Je gezondheid kan hierdoor in gevaar komen.

Nu weten we allemaal dat poetsen geen hobby is van mannen. Dus we doen er alles aan om het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken. In dit artikel lees je tips die ervoor moeten zorgen dat het schoonmaken van de badkamer een stuk minder moeite kost.

Kies een hangend badkamermeubel

Een hangend badkamermeubel is een meubelstuk wat gemonteerd wordt aan de wand. Je de hoogte zelf bepalen en dit is vrij makkelijk. Het bijkomend voordeel is dat de ruimte onder de badkamermeubel vrij is waardoor je zeer makkelijk met de stofzuiger of met de dweil kan komen. Zo hoopt zich geen vuil op rond poten of hoekjes.

Toilet zonder spoelrand

Tegenwoordig zijn er toiletten op de markt waarbij de spoelrand is weggelaten. Toiletten met spoelrand zijn vrij lastig schoon te houden. Onder de rand gaat zich namelijk vuil en bacteriën ophopen. Doordat deze rand is weggelaten gebeurt dat niet meer en kan je het eenvoudig schoon houden middels een doekje.

Een wc pot zonder rand is bewezen schoner en hygiënischer. Het design is een stuk moderner en deze wc’s zijn niet veel duurder dan een toilet met spoelrand.

Hangend Toilet

Een hangend toilet heeft dezelfde voordelen als een hangend badkamermeubel. De wc hang je aan de muur en ook hier kan je de hoogte zelf bepalen. Doordat de wc hangt kan je eenvoudig onder het toilet poetsen.

Functionele handdoekradiatoren

Wij mannen laten onze spullen nogal snel rondslingeren. Dit is niet anders met een handdoek. Het is daarom goed om routine te krijgen waar je de handdoek ophangt na een douche. Ga voor een functionele radiator waar je de handdoek aan kan ophangen. Zo kan je gaan voor een handdoekradiator maar er zijn ook designradiatoren met een handdoekbeugel. Je handdoek zal zo nooit meer rondslingeren en is weer op tijd droog voor de volgende keer.

Met deze tips is het schoonhouden van de badkamer een stuk eenvoudiger geworden. Natuurlijk moet je het blijven doen maar je zal een stuk sneller klaar zijn wanneer je weer aan de slag moet.