/Veilig op pad met de auto

Veilig op pad met de auto

Staat er een grote rit op het programma? Of ga je binnenkort op vakantie met de auto? Dan is het wellicht een goed moment om je auto te laten checken door een professioneel autobedrijf. Zo kun je met een gerust hart op pad en is het risico op pech langs de weg een stuk kleiner.

Onderhoudsbeurt

Met goed en regelmatig onderhoud voorkom je onnodig dure reparaties en onveilige situaties. Ook wordt de kans dat je met pech langs de weg komt te staan verkleind. Je kunt voor verschillende onderhoudsbeurten terecht bij het autobedrijf naar je keuze. Zo kun je bijvoorbeeld voor een kleine beurt terecht bij een autobedrijf. Tijdens de kleine beurt worden onder andere de accu, de verlichting, de uitlaat en katalysator, de banden en de remmen gecontroleerd. Bij een grote beurt worden deze punten ook gecontroleerd. In totaal 95 belangrijke punten worden dan gecontroleerd. Je bent de auto dan vaak ook een hele dag kwijt en de kosten kunnen flink oplopen. Toch is het wel verstandig deze beurt te laten doen, zeker wanneer er een flinke autorit op de planning staat. Ook zelf kun je de auto op bepaalde punten onderhouden. Zo kun je door regelmatig de olie te controleren en bij te vullen motorschade voorkomen.

Bandencontrole

Is de winter weer in zicht, dan is het verstandig de winterbanden onder de auto te laten zetten. De autogarage controleert het profiel van de banden en kan in veel gevallen zelfs je zomerbanden opslaan. Is de kou weer uit de lucht en wordt het tijd voor andere banden? Dan wissel je de banden weer om. Ook tijdens de Apk-keuring wordt het profiel van de banden nagekeken. Bij een te laag profieldiepte, hebben je banden minder grip op de weg en dat kan voor vervelende situaties zorgen. Het maakt het autorijden direct een stuk minder veilig.

Tenslotte, de APK

De APK is een wettelijk verplichte keuring die over het algemeen jaarlijks bij auto’s en andere voertuigen wordt uitgevoerd. Deze keuring voorkomt gevaarlijke situaties met voertuigen die te onveilig zijn. De keurmeester beoordeelt tijden de keuring de auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Het is een momentopname en biedt dus geen garantie. Om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt en blijft werken, is het verstandig je auto goed te onderhouden.