/Verschillende raamstijlen om te overwegen

Verschillende raamstijlen om te overwegen

Een overweging bij de aanschaf van kozijnen Arnhem is hoe de ramen opengaan. Als het gaat om het kiezen van vervangende ramen voor je huis, zijn er een overvloed aan stijlen en opties om uit te kiezen voor elk huis ontwerp of budget. Elk soort raam heeft een eigen functie en er zijn ook verschillende raamstijlen om uit te kiezen. Deze mooie, praktische en aanpasbare ramen zijn verkrijgbaar in een ruime keuze aan kleuren en maten. Je kunt dus gemakkelijk de perfecte look voor je huis creëren. Deze twee ramen vallen op door hun aparte stijlen die niet elk huis heeft.

Erkerramen

Het toevoegen van erkers aan je woonkamer of keuken is een geweldige manier om een mooi uitzicht op de buitenwereld te hebben. Kleine planken worden gecreëerd door het uitsteken van een buitenmuur. Platte ramen die in een schuin frame worden geplaatst en buiten het huis worden geplaatst, zijn het enige middel voor ventilatie. Omdat het een groot raam is dat de diensten van een ervaren installateur vereist, heeft de erker hogere installatiekosten. Twee zijramen zijn 30 tot 40 graden gekanteld ten opzichte van het middenraam. Voor ventilatie kunnen de zijramen worden voorzien van dubbel hangende of openslaande scharnieren. Dit verbetert de efficiëntie van de luchtstroom van het raam terwijl het er toch goed uitziet.

Boogramen

Boogramen maken gebruik van op maat gemaakte gebogen ramen om een halve cirkel langs de buitenkant van het pand te vormen. Hierdoor krijg je een langer zicht op de voor- of achterkant. De kosten van een boogvenster kunnen hoger zijn dan de kosten van een erker, afhankelijk van het aantal vensterpanelen dat wordt gebruikt om het venster te bouwen. Vier tot zes ramen worden gebruikt in een boogvenster, dat ook bekend staat als een kompas venster, om je huis een Victoriaans gevoel te geven. Ventilatieramen kunnen aan de uiteinden van deze vaste ramen worden geplaatst of je kunt kiezen voor vaste ramen.