/Vespa kopen, waar let je op?

Vespa kopen, waar let je op?

Ons straatbeeld is de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar we nog niet zo heel lang geleden bijna alleen maar fietsen, auto’s, vrachtwagens en bussen zagen rijden, zien we de laatste jaren steeds meer scooters, vaak Vespa’s, in het verkeer. Dat is niet voor niets. Een scooter is gewoon super snel en handig in de stad. Bovendien, als u zo’n prachtige Vespa ziet rijden, snapt u direct waarom juist dit merk scooter zo populair is geworden. Met zijn strakke, Italiaanse design is hij niet alleen erg geliefd onder jongeren, maar ook bij het wat oudere publiek. Bent u geïnteresseerd in het merk Vespa en wilt u meer te weten komen? Lees dan vooral dit blogbericht. 

Oorsprong Vespa

De Vespa scooter zoals wij die nu kennen, vindt zijn oorsprong in Italië. Enrico Piaggio is de oprichter van het bekende merk Piaggio. De Italiaanse Piaggio was van oorsprong (oorlogs)vliegtuigbouwer, maar toen hij na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer kon bouwen, verlegde hij zijn passie naar iets anders. Dat was wel de start van het merk Piaggio, maar nog niet de start van het merk Vespa. In 1946 produceerde hij de eerste Vespa (wat ‘wesp’ in het Italiaans betekent) voor de particuliere markt. Zo vlak na de oorlog werd de Vespa al snel een symbool voor vrijheid. In de loop der jaren is het bedrijf met de tijd meegegaan, wat ertoe heeft geleid dat de Vespa scooter nu wereldwijd bekend is. 

Tip: Als u meer over de mooie, rijke historie van Vespa wilt weten, kijk dan op Netflix naar de film ‘Enrico Piaggio’.

Nieuwe Vespa kopen

De verkoop van nieuwe Vespa’s is aanzienlijk gestegen de afgelopen jaren. In 2007 reden er in totaal bijna 1,5 miljoen bromfietsen, scooters en snorfietsen in Nederland. Nu in 2021 zijn dat er grofweg een miljoen meer. Kortom, een scooter, bromfiets of snorfiets rijden is populairder dan ooit. 

Door het standaard karakteristieke uiterlijk, comfort, heerlijke wegligging en de mogelijkheid om helemaal naar eigen smaak te customizen is de Vespa scooter erg in trek. Vespa scooters worden uitgevoerd in vele modellen zoals, de Vespa Primavera, de Vespa Elletrica, de razendpopulaire Vespa Sprint en de motorscooter van Vespa: de GTS 150 / 300.

Vespa occasions kopen

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een jong-gebruikte Vespa. Indien u uw Vespa niet bij een dealer koopt, iets wat we overigens niet zouden aanraden, dan zijn er een paar punten waar u op dient te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk vast te stellen of de Vespa altijd voorzien is geweest van goed onderhoud. Vaak zijn er geen bewijzen, zoals bijvoorbeeld facturen, en dient u de verkoper op zijn woord te geloven. Een garantie heeft u in dat geval tot aan de deur. 

Om die reden adviseren wij om een jong-gebruikte Vespa altijd bij een officiële dealer te kopen. Dit kan misschien duurder uitvallen, maar dan bent u er wel zeker van dat u een goede scooter met garantie heeft gekocht waar u nog jaren plezier van zult hebben. 

Stel zelf een unieke Vespa samen

Naast het feit dat een Vespa fantastisch rijdt, is hij ook nog eens heel mooi om te zien. Bij veel dealers kunt u ook nog eens kiezen uit allerlei soorten kleuren zodat uw Vespa ‘one of a kind’ wordt. Vespucci bijvoorbeeld, is een officiële Vespa dealer die ook bekend staat om hun Custom Vespa’s, Bij Vespucci stelt u uw gloednieuw Vespa van A tot z helemaal samen.