/Volle stadions in jacht op prijzen voor PSV

Volle stadions in jacht op prijzen voor PSV

De meeste coronamaatregelen vervallen en de stadions kunnen weer naar volle capaciteit gevuld worden. Dit betekent dat de clubs weer volledig kunnen vertrouwen op de steun van de supporters. Onlangs is de tweede seizoenshelft begonnen en de koppositie is nog altijd voor meerdere ploegen haalbaar, met PSV als één van de favorieten. Na een periode van stille en verlaten tribunes, zullen de komende speelrondes weer onder het oog van een publiek beschouwd worden. Gaat een goed gevuld Philips Stadion uiteindelijk voor prijzen zorgen in de komende PSV wedstrijden?

Eerste seizoenshelft

PSV begon dit seizoen sterk met vier overwinningen op rij en de ploeg van Roger Schmidt oogde goed op elkaar ingespeeld. De verwachtingen voor dit seizoen stegen en de supporters waren hoopvol. Tot Feyenoord toch een maatje te sterk bleek te zijn in het eigen Philips Stadion. Daarnaast wist PSV niet te overwinteren in de Europa League en speelt de ploeg na de winterstop verder in de Conference League. Zou dit dan weer een verloren seizoen gaan worden? Gelukkig voor de Eindhovense supporters werd de ´pole-position´ weer veroverd. Zo ging PSV als winterkampioen de winterstop in en werd tevens de plek in de KNVB beker gehandhaafd.

Concurrentie in de competitie

Vanaf het begin werd het vrij snel duidelijk dat Ajax wederom de directe concurrent voor PSV zou zijn. Beide ploegen maakten indruk en waren continu in strijd om de eerste plek. Toch wist PSV zowel de thuis- als uitwedstrijd tegen Ajax niet te winnen. Een pijnlijke 5-0 nederlaag in Amsterdam en een 1-2 nederlaag in Eindhoven, waarbij deze laatste uitslag betekende dat PSV de koppositie over moest dragen aan Ajax. De ruime marges waarmee Ajax wedstrijden wint zorgt bovendien voor een doelsaldo waar PSV momenteel alleen maar aan kan tippen. Ook andere concurrenten komen gevaarlijk dichtbij voor PSV. Feyenoord en AZ hijgen allebei in de nek. 

Trainer vertrekt

Roger Schmidt trad met ingang van het seizoen 2020/21 aan als hoofdtrainer van PSV. Hier tekende hij een tweejarig contract. In het eerste seizoen als hoofdtrainer wist Schmidt het kampioenschap niet binnen te slepen, was er geen Europees succes en moest hij genoegen nemen met de Johan Cruijff Schaal. Dit seizoen strijdt PSV nog mee in de competitie, beker en Conference League. Er is dus nog een kans dat Schmidt dit seizoen meer prijzen behaalt dan in zijn voorgaande seizoen. Desondanks kwam begin februari het nieuws dat Schmidt zijn contract niet zal gaan verlengen en PSV voor volgend seizoen op zoek moet gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Het is te hopen dat de bekendmaking van zijn vertrek geen invloed zal hebben op het spel en de resultaten van de ploeg.

Al met al heeft PSV geen slechte uitgangspositie om het resterende deel van dit seizoen met successen af te sluiten en prijzen te pakken. Toch zal de ploeg een ongeslagen reeks neer moeten zetten wil het de concurrentie voorblijven of inhalen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de concurrentie geen punten zou verspelen. Het PSV van Schmidt kan in ieder geval rekenen op de steun van de supporters in een vol Philips Stadion.