/Voordelen die alleen een personal trainer kan bieden

Voordelen die alleen een personal trainer kan bieden

Er zijn zoveel redenen waarom een personal trainer essentieel is om jouw fitnessdoelen te bereiken, of het nu gaat om gewichtsverlies, sport gedreven of voor atletische doeleinden. Hier hebben we de belangrijkste redenen samengevat waarom je een personal trainer zou moeten hebben, evenals de voordelen die je waarschijnlijk zult behalen.

#1 Het is educatief

Eén van de belangrijkste redenen waarom iemand een personal trainer zou moeten hebben, is dat ze zijn opgeleid om anderen te leren hoe ze moeten oefenen. En hoewel lichaamsbeweging op zichzelf slechts een onderdeel is van fitness, waarbij voeding en levensstijl een essentiële rol spelen in het totaalbeeld als je niet goed aan lichaamsbeweging doet, zul je je doelen nooit bereiken.

Het belang van onderwijs tijdens het sporten is belangrijk om twee hoofdredenen:

  1. Als je niet weet welke oefeningen het meest effectief zijn voor de doelen doe je hebt, is het onwaarschijnlijk dat je die doelen bereikt. Als het bijvoorbeeld jouw doe is om kernkracht op te bouwen, maar je besteedt al jouw tijd aan cardio-oefeningen, dan is het onwaarschijnlijk dat jij jouw doel zult bereiken.
  2. Educatie bij het uitvoeren van oefeningen is essentieel om het risico op letsel te verminderen. Veel mensen raken elk jaar ernstig gewond door het uitvoeren van oefeningen waarvoor ze geen training hebben gekregen, en dit kan hun gezondheid en conditie lange tijd beïnvloeden. Iemand laten trainen in het uitvoeren van bepaalde taken zal het risiconiveau aanzienlijk verminderen en de effectiviteit van jouw fitnessroutine vergroten.

#2 Ze helpen met je vorm

Een personal trainer naast je hebben om de juiste houding en techniek te demonstreren is van onschatbare waarde. Een personal trainer zorgt ervoor dat cliënten oefeningen correct en efficiënt uitvoeren om de resultaten te maximaliseren. Als jouw vorm tijdens het sporten niet correct is, loop je een verhoogd risico op blessures en bereik jij jouw doelen niet

#3 Ze kunnen jou helpen met jouw unieke vereisten

Iedereen is anders en dat betekent dat ieders capaciteiten en vereisten anders zijn als het gaat om sporten. Dit kan van alles zijn, van een oude blessure die speciale oefeningen vereist tot een fobie die kan invloed kan zijn op waar of hoe je traint.

Als je bijvoorbeeld een oude knieblessure hebt die geopereerd moet worden, maar sindsdien heb je niets gedaan om de spieren weer op te bouwen of de mobiliteit te verbeteren, dan heb je andere oefeningen en doelen nodig dan een atleet die traint voor een marathon. Dit is waar een personal trainers-ervaring een enorm verschil kan maken in jouw trainingsprogramma.

Als wat enthousiaster geworden over een personal trainer? Ga dan meteen even kijken voor personal training in Utrecht, Maastricht, Amsterdam, Groningen etc.