/Waar je op moet letten bij de aanschaf van een bedrijfsprinter

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een bedrijfsprinter

Wanneer je een nieuwe bedrijfsprinter aanschaft, dan is het van belang dat je hier een weloverwogen keuze maakt. Het is een essentieel onderdeel van veel bedrijfsvoeringen en er is erg veel om over na te denken. Hoeveel wil je printen? Wat moet de printer nog meer kunnen? Wil je in kleur afdrukken? Welke formaten moet de printer kunnen printen? Dit is een voorbeeld van een aantal zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een bedrijfsprinter. In dit artikel lees je er meer over.

Functies van de bedrijfsprinter

Een printer heeft in principe een simpele taak. Het afdrukken van digitale documenten naar papier. Dit is dus van digitaal naar fysiek. Toch kan een printer ook andere functies hebben. Zo kan een printer een ingebouwde documentscanner hebben. Hiermee kan je papieren inscannen. Dit is in principe de omgekeerde functie, namelijk van fysiek naar digitaal. Ook fysiek naar fysiek is een optie met een kopieerapparaat. Bedenk hier goed waar je organisatie behoefte aan heeft, zodat je hier niet met overbodige of ontbrekende functies komt te zitten.

Capaciteiten van de bedrijfsprinter

De capaciteit van de bedrijfsprinter is natuurlijk een ontzettend belangrijk punt. Hoeveel medewerkers hebben de printer nodig? Hoe vaak printen ze? Wat is de trend hierin? Probeer hier eerst een goede inzage in te krijgen in deze vragen, voordat je een printer kiest. Een printer die het aantal prints niet aankan is uitermate vervelend. Een printer met te grote capaciteit is anderzijds onnodig duur.

Afdrukkwaliteit

De afdrukkwaliteit van de printer kan voor sommige bedrijven een doorslaggevende factor zijn. Wanneer je bijvoorbeeld alleen print voor intern gebruik, is een zwart-wit printer met relatief lage kwaliteit in principe voldoende. Echter, als je ook geprinte documenten naar relaties stuurt, of wanneer printen zelfs core business is, dan is een lage kwaliteit onacceptabel. Breng dus in kaart waar je prints terechtkomen en wat hiervoor nodig is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je per se kleurenprints nodig hebt, of per se grootformaat prints nodig hebt. Aan de andere kant is het ook weer overbodig om een bedrijfsprinter aan te schaffen met deze functies terwijl je ze eigenlijk niet nodig hebt.