/Waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline?

Waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline?

Bij het kopen van een trampoline is natuurlijk de doorslaggevende factor hoe groot het stuk voor in de tuin moet en natuurlijk mag zijn. Kijk daarom eerst goed waar de tuintrampoline in de toekomst moet komen te staan. Belangrijk: een trampoline moet ook rondom voldoende ruimte hebben (ongeveer 2 meter) om blessures bij het springen te voorkomen. Dit betekent dat een boom of een haag met doornen en een dak overstek over de trampoline koste wat kost moet worden vermeden. Wil je graag meer informatie of advies over waar je op moet letten bij het kopen van een trampoline? Neem dan contact op met etantrampolines.com.

Hoe groter de trampoline qua springoppervlak biedt, hoe meer mogelijkheden kinderen hebben om erop te spelen en te springen. Maar ouders kunnen zich ook vrijer bewegen als een trampoline een springdoek van 3 m biedt. Wij van raden ouders met kinderen aan om altijd maat 3 – 4 m te nemen. Dan kunnen kinderen ook leuke turnoefeningen doen zoals op een wiel slaan of handstand op de trampoline.

Rond of rechthoekige trampoline?

Vroeger was een tuintrampoline eigenlijk altijd rond en op poten, maar tegenwoordig krijg je wat alternatieven, bijvoorbeeld een inground of rechthoekige trampoline. Dit is in ieder geval het geval bij speciaalzaken. Rechthoekige trampolines worden steeds populairder. Want een rechthoekige trampoline past beter in bijzondere hoekjes van de tuin en staat ook prachtig in de smalle rijtjeshuistuin. Ronde trampolines bieden aan alle kanten hetzelfde springgedrag. Waardoor het zwaartepunt altijd in het midden van de springmat ligt. Hierdoor word je dus ook altijd naar het midden gedwongen. Bij rechthoekige trampolines is dit juist niet het geval en spring je overal gelijkwaardig.