/Waar mogen we heen deze zomer
Waar mogen we heen deze zomer

Waar mogen we heen deze zomer

Onze tweede coronazomer komt eraan en hoewel niet noodzakelijk reizen nog steeds wordt afgeraden is er toch steeds wat meer mogelijk. Steeds meer landen gaan op code geel. Wat technisch gezien dat er veiligheidsrisico’s verbonden zijn aan reizen naar dit land. Maar tegenwoordig wordt code geel gezien als een land waar we nog op vakantie mogen. Welke landen staan er nu allemaal op dit lijstje? Het zijn er best veel, dus we noemen er een paar op voor je!

Ibiza

Het reisadvies Ibiza is code geel. Je mag dus naar dit heerlijk idyllische eiland afreizen deze zomer. Het antwoord op de vraag ‘’is ibiza open?’’ is dus ja! Ibiza is ook een ideale vakantiebestemming, dus het is erg fijn dat het deze zomer ook mag. Geniet van de zon op het strand, doe sportieve wateractiviteiten op helderblauw water of wandel door de mooie natuur van Ibiza. Voor reizen naar Ibiza is op dit moment ook geen PCR test meer nodig en ook de avondklok is afgelast. Je moet nog wel op veel plaatsen mondkapjes dragen, maar verder is Ibiza hartstikke open.

Ierland

Ook Ierland staat weer op de lijst van landen met code geel. Ierland is nog niet erg populair bij Nederlandse vakantiegangers, maar het is er erg leuk. Misschien is dit wel hét moment om iets nieuws te proberen. Dat kan zeker in Ierland. Voor Ierland is nog wel een PCR test nodig en er zijn veel mondkapjes regels. Het is dus nog iets strenger dan Ibiza, maar het lijkt de goede kant op te gaan.

Aruba

Voor wie het wat verder weg durft te zoeken in deze tijd is ook Aruba code geel. Als je Ibiza als een prachtig tropisch eiland vindt, kun je hier helemaal wegdromen. Ook voor deze bestemming heb je een negatief PCR-testresultaat nodig, maar eenmaal aangekomen op Aruba kun je heerlijk genieten. Er is wel een mondkapjesplicht maar géén vondklok. Je kunt dus heerlijk tot zonsondergang blijven plakken op het strand.