/Waarom een alcoholverslaving tijdens corona sneller ontwikkelt

Waarom een alcoholverslaving tijdens corona sneller ontwikkelt

Mensen hebben altijd al zorgen gehad. Ook zijn er altijd al mensen geweest die naar alcohol grijpen als uitweg voor die problemen en daardoor verslaafd raken. Maar in de afgelopen tijd wordt er een piek gezien in het aantal verslaafden. In deze blog wordt uitgelegd waarom een alcoholverslaving tijdens corona sneller ontwikkelt.  

Psychische afhankelijkheid

Tijdens deze moeilijke tijden van corona zoeken mensen een uitvlucht van deze problemen. Sommige mensen kijken een nieuwe serie, andere zoeken een nieuwe hobby en weer andere zoeken hun uitvlucht in de drank. Het wil niet zeggen dat deze mensen per sé een alcoholverslaving ontwikkelen tijdens corona, maar er is wel meer kans op. Als de dingen waar je eerst gelukkig van werd, weggenomen zijn, dan moet het geluk ergens anders vandaan komen. En omdat alcohol een verslavende stof is zal je brein sneller geneigd zijn om te denken dat je zelf niet de kracht hebt om gelukkig te zijn, maar dat je alleen blij kan zijn door het drinken van alcohol. Je wordt door de moeilijke coronatijd dus sneller psychisch afhankelijk van alcohol. Hierdoor zal je meer en meer gaan drinken, waardoor je ook sneller lichamelijk verslaafd wordt.  

Hulp zoeken 

Als je merkt dat je verslaafd raakt aan het drinken van alcohol is het vaak al te moeilijk om op eigen kracht te stoppen. Op korte termijn ga je je oude leven waarschijnlijk ook niet helemaal terugkrijgen. De corona maatregelen zullen nog wel even blijven waardoor je sociale leven minder is dan daarvoor. Je zal dus ook niet veel anderen hebben die je door deze moeilijke tijd heen kunnen slepen. Het is daarom altijd goed om te zoeken naar hulp bij alcoholisme. Een alcoholverslaving maakt namelijk meer kapot dan je lief is en daarom is het de beste keuze om zo vroeg mogelijk in te grijpen. Je bent er dan het snelste vanaf en het heeft dan nog niet heel je leven verwoest.