/Waarom je niet met een kapot telefoonscherm moet blijven rondlopen

Waarom je niet met een kapot telefoonscherm moet blijven rondlopen

Iedereen heeft wel eens zijn telefoon laten vallen. De ene keer kom je er goed vanaf zonder schade of met een klein krasje, maar soms valt je telefoon verkeerd en is je scherm compleet gebarsten. Erg vervelend natuurlijk, aangezien een scherm reparatie redelijk duur kan zijn. Toch is het altijd een goed idee om je scherm zo snel mogelijk te laten repareren. Lees in dit artikel meer over de redenen om je telefoonscherm direct te laten fixen.

Het is niet mooi

Een gebarsten telefoonscherm is niet mooi. Het kijkt minder fijn video’s, appjes zijn lastiger te lezen en ook je vakantiefoto’s zien er minder mooi uit wanneer je ze op een gebarsten scherm bekijkt. Voor jezelf natuurlijk super vervelend, maar als het ook nog je werktelefoon is, dan ziet het er ook niet erg representatief uit. Een intact telefoonscherm helpt er dus ook bij om goed voor de dag te komen.

Het is gevaarlijk

Naast de uitstraling van je telefoon, kan een gebarsten scherm ook nog eens ontzettend gevaarlijk zijn. Je krijgt heus geen zware elektrische stroomstoten, maar er zijn wel andere gevaren die eraan kleven. Zo kan je bijvoorbeeld glassplinters in je vinger krijgen. Dit lijkt wellicht iets kleins, maar kan toch behoorlijk pijnlijk of op zijn minst vervelend zijn.

Het kan je telefoon verder beschadigen

Wanneer het glas van je telefoon gebroken is, dan komt er een hoop hardware bloot te liggen. Dit is niet goed voor de kwaliteit van je telefoon. Zo kunnen er (belangrijke) stukjes  van je telefoon af brokkelen waardoor deze functionaliteiten verliest. Daarnaast kan er stof of water in komen wat slecht is voor de werking van je mobiele telefoon. Daarbij komt ook nog dat we steeds meer (spat)water dichte smartphones op de markt zien komen. Op het moment dat het scherm gescheurd is, verliezen deze telefoons ook hun waterdichte eigenschappen.