/Waarom Mannen Gek Zijn op Gereedschap

Waarom Mannen Gek Zijn op Gereedschap

Gereedschap heeft een hoop te bieden. Dit heeft het in de historie van de mensheid altijd gedaan en tot op de dag van vandaag is het nog altijd relevant. Wat speelgoed voor jonge kinderen is, is gereedschap voor volwassen mannen. Als je als klein jongetje ook maar een beetje een hands-on mentaliteit had, dan zorgt het zien van gereedschap ervoor dat je al snel denkt in termen van dingen afbreken om ze vervolgens weer van de grond af aan op te bouwen. Gereedschap biedt een snelle mogelijkheid tot het krijgen van het gevoel van een echte ingenieur, die kan repareren en organiseren.

Het gevoel van zelf iets maken

Gereedschap staat ergens voor; het is goed om dingen te repareren, om dingen te bouwen. Het is goed om te proberen, om je handen vuil te maken. Als je vriendelijk aan een doorsnee man vraagt waar hij zoal in het dagelijks leven mee bezig is, dan vertelt hij je in de meeste gevallen al vrij snel met een bepaald trots gevoel dat hij een oude fiets, auto of gitaar aan het opknappen is. Vaak genieten mannen meer van het proces van het daadwerkelijk werken aan, dan van het eindproduct zelf.

Ook staat gereedschap altijd op de lijst van goedgekeurde cadeaus voor vaders, want ook al hebben we geen idee van wat zijn favoriete hobby’s zijn, het krijgen van gereedschap komt voor een man eigenlijk altijd wel van pas. De verkoop van online gereedschap is dan ook op zijn hoogst rondom vaderdag.

Iedereen heeft op een bepaald moment in zijn leven wel de welbekende vraag “Waar is die schroevendraaier die hier altijd ligt?” voorbij horen komen, wat er vaak toe leidt dat er minstens vijf nieuwe worden gekocht in de daaropvolgende maanden. Het idee van het hebben van een zeer gevarieerde en volle gereedschapskist en wat je ermee zou kunnen doen is al genoeg, ook al heb je niet alles meteen nodig. Daar bovenop komt dan nog dat de vrouw des huizes dan vaak ook nog eens blij is, aangezien het weer een reden geeft om de garage op te ruimen.

Klussen = mannelijk!

Er hangt een bepaalde aura van mannelijkheid om gereedschap heen, op eenzelfde manier als dit bij cowboys en brandweermannen het geval is, waardoor mannen tot het einde der tijden er waarschijnlijk altijd mee geassocieerd willen blijven worden.