/Waarom massief hout nooit uit de mode zal gaan

Waarom massief hout nooit uit de mode zal gaan

Ben je op zoek naar mooie meubels om je woonkamer mee in te richten, maar niet zo’n interieurjunkie die elk jaar nieuwe spullen wilt kopen om aan de nieuwste trends te voldoen? Dan kom je al snel uit bij meubelen van massief hout. Houten meubels hebben een natuurlijke look, waardoor ze eigenlijk bij elke interieurstijl en -trend passen. Een bijkomend voordeel: met deze meubelen kun je extra lang doen, omdat ze niet snel kapot zullen gaan. Maar voor welke houtsoort kun je het beste kiezen? Wij raden mangohout aan, een houtsoort die niet alleen opvallend mooi en makkelijk te onderhouden is, maar ook nog eens duurzaam.

Hip hout

Dat hout nooit uit de mode zal gaan, komt door de veelzijdigheid en uitstraling van de materiaalsoort. Je kunt er van alles van maken, van een ovaal-houten tafel tot boekenkasten en TV-meubels. Verschillende soorten hout hebben verschillende eigenschappen. Mangohout is bijvoorbeeld een hardhoutsoort, wat betekent dat het wel tegen een stootje kan en lang meegaat. Daarnaast zorgt de warme, exotische look van het hout ervoor dat je woonkamer meteen gezellig oogt. De duidelijke nerf en het kleurverschil in elke plank zorgt ervoor dat geen twee meubelen hetzelfde zijn. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een echt uniek meubel waar je lang mee door kunt.

Is mangohout duurzaam?

Je hoort wel vaker dat mangohout een duurzame houtsoort is, maar is dat ook echt zo? Om dat te achterhalen moeten we kijken naar de manier waarop het wordt geproduceerd. Mangobomen groeien op plantages in tropische gebieden, zoals India. Daar worden ze gekweekt voor de heerlijk zoete vrucht die eraan groeit. Mangobomen groeien bijzonder snel, en kunnen binnen vijftien jaar hun volwassen lengte bereiken. Daarna zullen ze echter steeds minder vruchten gaan produceren, en dat maakt ze voor de boer minder aantrekkelijk. Die laat de oude bomen dus kappen en verkoopt ze aan de meubelfabriek. Zo krijgt het hout als het ware een tweede leven in de woonkamer, bijvoorbeeld als salontafels van mangohout.

Onderhoudsvriendelijk hout

Het mooie van mangohout is daarnaast dat het onderhoudsvriendelijk is. Je hebt er dus nauwelijks werk aan om deze meubelen lang mooi te houden. In de fabriek zijn de meubelen al behandeld tegen vocht en vuil, waardoor je ze alleen waar nodig af en toe schoon hoeft te maken met een vochtige doek. Omdat het hout bijzonder sterk is zal het niet snel beschadigen, en kun jij dus lang met je nieuwe meubel door!