/Waarom ziet mijn huid er dof en grijs uit?

Waarom ziet mijn huid er dof en grijs uit?

Ik vind het vervelend om dit te vertellen, maar de meest voorkomende oorzaak van een lijkachtige huid is pure verwaarlozing. De huid vernieuwt zichzelf ongeveer elke 28 dagen, maar dit proces vertraagt ​​naarmate we ouder worden en naarmate de huidcellen volwassen worden en worden afgestoten, kunnen ze uiteindelijk op het huidoppervlak terechtkomen.

Dit is slecht nieuws voor je huid, want wanneer licht op zo’n oneffen oppervlak valt, heeft het de neiging om in alle richtingen te worden verspreid, waardoor de huid er dof, levenloos en grijs uitziet. Als je deze dode cellen echter verwijdert en de frisse, dikke nieuwe cellen eronder onthult, wordt het licht gelijkmatig teruggekaatst, waardoor je er – letterlijk – fris uitziet.

Het goede nieuws is dat het wegwerken van een grauwe huidskleurgoedkoop en eenvoudig is – je hoeft alleen maar regelmatig te exfoleren. Exfoliatie (het verwijderen van deze dode cellen met een gezichtsscrub, vloeibare exfoliant of een handmatige borstel) is een van de gemakkelijkste en goedkoopste huidcorrecties die er zijn, versnelt de vernieuwingscyclus en zorgt ervoor dat de huid glad, egaal en gezond uitziet.

Overdrijf het echter niet – tweemaal per week scrubben is genoeg. En wrijf ook niet te hard, anders wordt je huid gevoelig. Als het geld krap is, is zeezout vermengd met een beetje olijfolie een effectieve gezichtsscrub.

Waarschuwing! Een ernstig grijze huid kan het gevolg zijn van verschillende potentieel gevaarlijke hartaandoeningen, dus als u zich zorgen maakt over de toestand van uw huid, raadpleeg dan uw huisarts.

Wat te gebruiken

Clinique Face scrub van CLinique. Een van de beste massamarkt-scrubs die er is, boordevol natuurlijke ingrediënten en ook vrij van chemische producten.

CADE dagelijkse gezichtsreiniger scrub van L’occitaine. Het lijkt misschien prijzig, maar deze eenvoudig te gebruiken borstel bespaart u op de lange termijn een pakje gezichtsscrubs en doet het werk net zo goed.

Rituals Samurai gezichtsscrub. Vloeibare exfoliator, verkrijgbaar in verschillende sterktes afhankelijk van uw huidtype, die dode huidcellen effectief verwijdert. Gebruik na het reinigen.

Wist u?

Scheerkwasten zijn geweldige exfoliators. Veeg gewoon over je huid en poets met heen en weer bewegingen en je verwijdert onmiddellijk alle dode cellen.