/Wat betekent intimiteit voor jou?
Wat betekent intimiteit voor jou?

Wat betekent intimiteit voor jou?

Seks, intimiteit en erotiek. Woorden die veel raakvlakken lijken te hebben, maar toch wat anders betekenen. Wat zijn jouw gedachten over intimiteit? Ben je van mening dat intimiteit gelijk staat en seks? Of denk je dat seks en erotiek op hetzelfde neerkomen? Best wel een dingetje om over na te denken. Wat betekenen deze begrippen eigenlijk voor jou en je partner?

Intimiteit

Het kan zijn dat je bij intimiteit gelijk aan seks denkt én je alleen van de term intimiteit al zo opgewonden raakt dat je graag een Dubbele dildo bestellen. Maar staan de termen intimiteit en seks voor jou gelijk aan elkaar? Misschien is het dan een goed idee hier nog een keer over na te denken. Intimiteit is namelijk veel meer dan alleen seks, want het gaat hier ook om het delen van je gevoelens en het gevoel van veiligheid: voel jij je veilig bij elkaar? Intimiteit heeft alles te maken met het verbonden met elkaar zijn. Dan heb je ook nog het fysieke gedeelte, de fysieke intimiteit. Dat kan dan seks zijn, maar het kan ook strelen, kroelen, knuffelen en zoenen zijn.

Eotiek en seksueel verlangen

Er is ook wel degelijk een verschil tussen seks en erotiek. Dat zit hem in het volgende: seks is simpelweg het vrijen zelf, terwijl het bij erotiek vooral gaat om de verbeelding. Het gaat om elkaar te verrassen op seksueel gebied, maar dat is niet het enige. Het gaat ook om nieuwsgierig zijn en dat te blijven. Als je het hebt over seksueel verlangen, dan heb je over iets dat komt en weer gaat. Wanneer je met elkaar jullie seksuele verlangens deelt dan geven jullie de seksuele opwinding weer een kans om op te laaien.

Conclusie

Alhoewel de begrippen dus niet hetzelfde betekenen, hebben ze ook niet dezelfde betekenis voor iedereen. Zo kan de één denken aan seks, als je het hebt over de term intimiteit, maar de ander denkt aan het knus tegen elkaar aan kruipen. Er is geen goed of fout, maar het is wel belangrijk om eerlijk en open te zijn tegenover jezelf en je partner als je het over dit soort begrippen hebt.