/Wat is het Keto-dieet en wat moet je eten?

Wat is het Keto-dieet en wat moet je eten?

Het keto-dieet is een koolhydraatarm dieet. Dit dieet elimineert de inname van koolhydraten en vervangt deze door vetrijk voedsel. Veel onderzoeken stellen dat een ketogeen dieet effectief is om af te vallen en je gezondheid te verbeteren. Dit dieet biedt bijvoorbeeld gezondheidsvoordelen tegen kanker, de ziekte van Alzheimer, diabetes en epilepsie. Wanneer je de inname van koolhydraten vermindert, kun je je lichaam in een ketosetoestand brengen. In deze metabolische toestand zal je lichaam meer vetten kunnen omzetten in energie. Als gevolg hiervan kun je je lichaamsvet effectief verbranden en je gewicht verminderen.

Wat moet je eten en vermijden?

Het principe van het keto-dieet is om de consumptie van koolhydraten en suiker te vermijden. Dan moet je voedsel consumeren met een hoog vetgehalte. Een voorbeeld van lekker eten dat je kunt consumeren is keto lasagne. Je moet het consumeren van op koolhydraten gebaseerde voedingsmiddelen zoals granen, peulvruchten, suiker en rijst vermijden. Dan moet je alle soorten fruit vermijden, behalve bessen. Je mag geen suikerhoudend voedsel consumeren, zoals cake, snoep, frisdrank en smoothies. Dan moet je ook vetarme producten en sauzen zoals ketchup, honingmosterd en barbecuesaus vermijden. Dus, wat moet je elke dag eten? Je moet rood vlees, kip, vette vis, eieren, kaas, boter, noten en gezonde oliën eten. Je kunt koolhydraatarme groenten eten, zoals tomaten en groene groenten.

Wat zijn de voordelen van een ketogeen dieet?

Dit dieet kan veel voordelen bieden voor je gezondheid. Je kunt niet alleen afvallen, maar ook de suikerspiegel in je bloed onder controle houden. Veel mensen slagen erin hun gewicht te verminderen door dit dieet toe te passen. Bovendien helpt het je om van suikerverslaving af te komen, dus het is gunstig om de effecten van diabetes te voorkomen. Dit dieet is ook een nuttige methode om neurologische ziekten zoals epilepsie te behandelen. Dit dieet helpt je de symptomen van de ziekte van Parkinson en Alzheimer te verminderen. Bovendien kan dit dieet de tumorgroei vertragen. Verder is dit dieet ook goed om hoge bloeddruk te verlagen. Het heeft ook een positief effect op cholesterol. Kortom, dit dieet biedt gezondheidsvoordelen voor neurologische, metabole en insulinegerelateerde ziekten.