/Wat is vloerisolatie?

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie staat voor koudewerend materiaal aan de onderzijde van een vloer

Het doel van vloerisolatie is warmtebehoud. Daarom wordt er bij vloerisolatie aan de onderzijde van een vloer isolatiemateriaal aangebracht. De kou komt namelijk van de onderzijde. Er zijn verschillende methodes en materialen om vloeren te isoleren. 

Waarom vloerisolatie?

Door warmteverlies te reduceren wordt het wooncomfort verhoogd

Door vloerisolatie toe te passen wordt optrekkende kou vanuit de kruipruimte geblokkeerd. Vloerisolatie zorgt voor meer behaaglijkheid en behoud van warmte. Doordat u energie bespaart, heeft dit een positieve uitwerking op de energierekening.

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming in huis?
Ook dan is vloerisolatie zinvol. Door de onderzijde van de vloer te sprayen met een isolatielaag kan de warmte nauwelijks via de kruipruimte ontsnappen. De isolatielaag namelijk houdt de warmte waar die hoort: aan de bovenzijde van de vloer. Hierdoor is de woonruimte sneller op de gewenste temperatuur en hoeft er minder energie verstookt te worden. Dit is voordelig voor uw portemonnee een het milieu.

Meerdere methodes voor vloerisolatie beschikbaar

Er bestaan verschillende methodes en materialen om vloerisolatie aan te brengen
Wat de beste methode is, kan verschillen. Daarom is een inspectie en adviesgesprek vooraf gewenst. Let op: De kruipruimte onder de vloer dient minimaal 50 cm. diep zijn om vloerisolatie goed aan te kunnen brengen.

Vloerisolatie hout? Kies voor NEOpixels

Een warme, droge woning: geniet het resultaat van NEOpixels vloerisolatie

Het gepatenteerde systeem wordt toegepast als na-isolatie bij houten vloeren. NEOpixels Vloerisolatie verbetert het leefklimaat en verduurzaamt uw woning. Het vloerisolatiesysteem van NEOpixels wordt aangebracht in kruipruimtes die ruim genoeg zijn om in te werken (min. 50 cm. Hoog). Het vloerisolatiesysteem van NEOpixels is zeer efficiënt omdat het tegen de onderzijde van de houten vloer aangebracht wordt.

Het systeem biedt een betere vochtbalans in de woning tegenover een lagere energierekening. Kortom; uw houten vloer isoleert u het best met NEOpixels vloerisolatie. In een normale rijtjeswoning is de vloerisolatie binnen een dag aangebracht en kunt u heerlijk van de vele voordelen genieten.

Vloerisolatie beton? NEOpixels verdient de voorkeur

Het NEOpixel vloerisolatiesysteem voor betonvloeren biedt hoge isolatiewaarde

Bij dit systeem worden staalkabels gespannen in kruipruimtes van muur tot muur. Op de staalkabels komt een aluminium reflectiefolie te liggen. Hieraan zijn zakken verbonden en deze zakken zijn gevuld met NEOpixels. Zo wordt het systeem strak tegen de bodem van de vloer aan gemonteerd. De NEOpixels zijn EPS-parels die buitengewoon goed isoleren. Zeker in combinatie met de aluminium reflectiefolie heeft dit systeem een hoge isolatiewaarde. Het systeem is damp-open zodat vocht altijd weg kan uit de constructie.

Waarom NEOpixels betonvloerisolatie?

NEOpixels vloerisolatie worden vooral toegepast bij diepere kruipruimtes

Dit omdat het in deze ruimtes niet rendabel is om een product op de bodem aan te brengen. Doordat het product direct tegen de vloer wordt aangebracht, ervaart u direct minder tocht en een minder koude vloer. De NEOpixels zorgen voor reflectie van warmte waardoor u minder warmte verliest. Het isolatiepakket is damp-open waardoor het vocht dat zich in de constructie bevindt goed afgevoerd kan worden. 

Gemiddelde terugverdientijd vloerisolatie
Gemiddeld heeft u uw investering in vloerisolatie na 8 tot 10 jaar terugverdiend. Na het plaatsen van de vloerisolatie kunt u direct vernemen dat de vloer een stuk warmer aanvoelt. 

Ook bij vloerisolatie zijn er subsidiemogelijkheden

Vanaf 4 januari 2021 is er via de ISDE regeling van de Rijksoverheid subsidie beschikbaar voor vloerisolatie. Een voorwaarde om voor deze vloerisolatiesubsidie in aanmerking te komen is dat u naast vloerisolatie nog een isolatiemaatregel toepast. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zoldervloerisolatie of dakisolatie zijn. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van de te isoleren vierkante meters. Het subsidiebedrag voor vloerisolatie is vastgesteld op 7 euro per vierkante meter. Als u 50 vierkante meter vloerisolatie laat plaatsen dan kunt u rekenen op 7 euro x 50 m2 = 350 euro subsidie. Lees op deze pagina meer informatie over 

Gratis advies over vloerisolatie

Benieuwd welke vloerisolatie voor uw vloer het meest geschikt is?

Onze isolatieadviseur komt graag bij u langs voor het juiste advies en om uitleg te geven over de verschillende isolatiematerialen die wij toepassen. Dit advies en de offerte zijn gratis. ISOenergy is misschien niet de goedkoopste maar wel de beste.

Check: https://www.isoenergy.nl/