/Wat je moet weten over cortenstaal

Wat je moet weten over cortenstaal

Wil je cortenstaal kopen? Dan zou je verschillende feiten over dit metaal moeten weten. Een andere naam voor cortenstaal is verweringsstaal. Dit type metaal hoeft niet geverfd te worden. Na een aantal jaren te zijn blootgesteld aan de weersveranderingen, zal het uiterlijk een roestachtige kleur krijgen. Normaal staal kan verschillende behandelingen nodig hebben, zoals verzinken. Cortenstaal heeft echter geen speciale behandeling nodig. De prijs van cortenstaal is gunstig. Mensen gebruiken deze staalsoort voor buitengebruik. Meestal wordt dit staal gebruikt voor kunstvoorwerpen, schuttingen of plantenbakken in de tuin of openbare ruimte.

Wat zijn de toepassingen van cortenstaal?

Metaalcenter is dé leverancier van cortenstaal. Je kunt het cortenstaal in elke maat bestellen op basis van je behoefte. De meest voorkomende toepassing van cortenstaal is voor buitensculpturen. Dit beeld zal er uniek en indrukwekkend uitzien. Dit komt doordat dit staal een mooie kleur heeft. In feite is de natuurlijke kleur van dit metaal zwart. Het weer kan de kleur echter in een roestachtige kleur veranderen. Daarnaast wordt cortenstaal meestal gebruikt voor het bouwen van een brug. Cortenstaal wordt ook veel gebruikt voor buitenhaarden, schuttingen, plantenbakken, tuinmuren en zandbakken.

De voordelen van het gebruik van cortenstaal

Het gebruik van cortenstaal biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het cortenstaal corrosiewerend. Zo is dit type metaal duurzaam. Zelfs als het wordt gebruikt voor buitenconstructies, heeft het een lange levensduur. Het volgende voordeel is dat je het niet hoeft te schilderen. Hij heeft een roestwerende laag waardoor je hem niet hoeft te schilderen met beschermend materiaal. Cortenstaal is veelzijdig. Je kunt dit staal voor veel doeleinden gebruiken. Cortenstaal kan je gebruiken voor kleine projecten zoals tuin zandbakken, open haarden of plantenbakken. Daarnaast is dit staal ook geschikt voor zware constructies. Als laatste heeft dit staal geen speciaal onderhoud nodig.