/Wat je moet weten voordat je een voice recorder koopt

Wat je moet weten voordat je een voice recorder koopt

Digitale spraakrecorders kunnen onmisbare zakelijke hulpmiddelen zijn, of u nu zakelijke brieven of memo’s moet dicteren of vergaderingen, conferenties, interviews of lezingen wilt opnemen. Een modern dicteerapparaat is compact, lichtgewicht en kunnen honderden (zelfs duizenden) uren hoogwaardige digitale audio opnemen die gemakkelijk via USB kan worden overgezet naar een personal computer voor permanente opslag en / of transcriptie.

Smartphone of specifiek opnameapparaat?

Het kiezen van een digitale recorder komt neer op het selecteren van het apparaat met de vereiste mogelijkheden om aan uw behoeften te voldoen. Als u op zoek bent naar een voice-to-text recorder, zal de eerste beslissing waarschijnlijk zijn of een speciaal opnameapparaat een vereiste is. Tegenwoordig hebben de meeste high-end smartphones / tablets apps die kunnen worden gebruikt voor digitale spraakopname en transcriptie. Apple’s iPhones (4S en later) bevatten bijvoorbeeld cloud-gebaseerd tekst-naar-spraak dictaat. Als uw spraakopname incidenteel nodig is, zou een smartphone-app moeten volstaan.

Voor zwaardere spraakopnamebehoeften heeft een speciaal opnameapparaat de volgende voordelen:

  • Meer batterijduur: sommige digitale spraakrecorders hebben een batterijduur van 48 uur of meer. Sommige speciale apparaten gebruiken bovendien normale batterijen, zodat u reservebatterijen bij u kunt dragen.
  • Gebruiksgemak: Toegewijde one-press opname / pauze / stop / play is in een handomdraai te gebruiken.
  • Extra functies: spraakactivering, afspelen met variabele snelheid en trackmarkering is misschien wat u zoekt.
  • Geluidskwaliteit: enkele van de duurdere speciale apparaten (zoals de Olympus LS-100) zijn in wezen miniatuuropnamestudio’s, die opnames in concertzaalgeluidskwaliteit kunnen maken met behulp van high-fidelity directionele microfoons en multi-track stereotechnologie. Sommige hebben zelfs driedubbele microfoons om gesimuleerd 3D-geluid op te nemen, evenals ingebouwde bewerkings- en voice-overmogelijkheden.

Opnametijd

Er zijn digitale spraakrecorders die meer dan 1000 uur opnametijd aankunnen. Algemene opnametijdnummers voor digitale spraakrecorders moeten echter altijd met een korreltje zout worden genomen. Hoe hoger de kwaliteit van de opname, hoe minder opname-uren beschikbaar zullen zijn. Als u van plan bent om automatische spraakherkenningssoftware te gebruiken voor transcriptie, wilt u de best mogelijke opnamen maken. Stereo- en hifi-indelingen vereisen veel meer opslag en zullen de maximale opnametijd aanzienlijk verkorten.

Merk ook op dat de opnametijd direct gerelateerd is aan geheugencapaciteit. Opgenomen gegevens worden opgeslagen in het interne geheugen van het apparaat, dus hoe meer geheugen het apparaat bevat, hoe langer de opnametijd. Om de opnametijd te verlengen hebben veel apparaten geheugenuitbreidingsslots (microSD) die de beschikbare opnamecapaciteit aanzienlijk kunnen uitbreiden.

Transcriptie

Een veel voorkomende misvatting over voice-to-text-recorders is dat ze in staat zijn om stem volledig zelf in tekst om te zetten. Als u de spraakbestanden die u met uw digitale voicerecorder opneemt, in tekst wilt kunnen transcriberen, moet u een soort software hebben die transcriptie uitvoert, zoals Dragon Naturally Speaking, beschikbaar voor Windows- en Mac-computers.

Sommige digitale spraakrecorders worden geleverd met spraakherkenningssoftware of hun eigen transcriptiesoftware. Maar in andere gevallen moet u het afzonderlijk aanschaffen. Als u handmatige transcriptie wilt gebruiken, moet u ook accessoires voor uw digitale voicerecorders kopen, zoals voetpedalen en koptelefoons.