/Wat te doen met een verstopte rioollijn?

Wat te doen met een verstopte rioollijn?

Sanitair problemen veroorzaakt door verstopte rioolafvoeren kunnen duur en frustrerend zijn voor huiseigenaren.

Is mijn hoofdrioolafvoer verstopt?

Vreemde gorgelende geluiden die uit je toilet komen. Water borrelt uit je douche als je de wasmachine laat draaien. Nee, je huis is niet echt een kandidaat voor ‘My Haunted House’. Dit zijn enkele tekenen dat u mogelijk een verstopte hoofdafvoerleiding heeft – een ernstig probleem met het sanitair. Een verstopte rioolafvoerleiding kan het sanitair in uw hele huis beïnvloeden. In ernstige gevallen kunt u eindigen met ruw afvalwater dat uit uw afvoer komt. En dat wil niemand.

Een verstopte rioolafvoerleiding kan het sanitair in uw hele huis beïnvloeden. In ernstige gevallen kunt u eindigen met ruw afvalwater dat uit uw afvoer komt. En dat wil niemand.

Wat veroorzaakt een verstopte rioolafvoerleiding

In de meeste gevallen, vooral in oudere huizen, kunnen boomwortels de goede werking van uw riolering verstoren. Aangetrokken tot de warmte en vochtigheid van een rioolleiding, kruipen boomwortels door kleine scheurtjes of losse verbindingen in de buis. Door zich te voeden met de overvloedige voedingsstoffen die ze daar aantreffen, groeien de wortels en ontstaat er een verstopping in de rioolleiding. Uiteindelijk blijft toiletpapier of ander vuil aan de wortels vastzitten, waardoor wordt voorkomen dat water door de hoofdafvoerleiding van het riool stroomt.

Ook doorspoelen van sanitair, zoals papieren handdoeken, gezichtstissues, producten voor vrouwelijke hygiëne of zelfs extra dik toiletpapier, kan uw rioolleiding verstoppen. Dit is echter veel minder vaak een probleem. Ervan uitgaande dat deze items het ver genoeg maken, hebben rioolbuizen meestal een diameter van 6 inch. Met andere woorden, er is veel los materiaal voor nodig om ze te verstoppen.

Tekenen van een verstopte rioollijn

Pas op voor deze vroege waarschuwingssignalen van een verstopte of verstopte rioolleiding, zodat u het probleem kunt oplossen voordat het een dure noodsituatie wordt.

Je drains lopen allemaal langzaam, ondanks je inspanningen om ze te verwijderen. Als je alle doe-het-zelfontstoptips in deze lijst hebt geprobeerd en je nog steeds geen oplossing lijkt te vinden, is de blokkade waarschijnlijk in je rioolleiding.

Meerdere sanitairarmaturen zijn tegelijkertijd verstopt. Als uw toiletten, aanrecht en bad of douche allemaal een back-up hebben, heeft u waarschijnlijk een verstopte rioolleiding. Toiletten hebben de meest directe route naar het riool, evenals de grootste afvoerleiding. Als de verstopping in je rioolleiding zit, heb je waarschijnlijk eerst problemen met je toiletten. Als uw toiletten goed werken terwijl andere armaturen in uw huis nog steeds langzaam leeglopen of volledig worden geback-upt, heeft u waarschijnlijk geen stop in uw hoofdriolering.

Liever iemand anders jou laten helpen met het wegkrijgen van rioollucht in huis, rioolvliegjes of jouw riool ontstoppen? Kijk dan snel rond welke specialist jou het beste kan helpen.