/Werken in de zorg iets voor jou?

Werken in de zorg iets voor jou?

De zorg heeft natuurlijk een naam om een vrouwensector te zijn. En dat is natuurlijk niet voor niks. Aan de andere kant: misschien zit jij nu in een sector waar het moeilijk is. En dan is de zorg, waar heel veel tekorten zijn, wel een sector waar ze graag moeite doen om jou binnen te halen. Zelfs als je daarvoor nu nog niet bent opgeleid.

Wat is belangrijk als je in de zorg wilt werken? Het is een open deur, maar je moet er natuurlijk wel van houden om met mensen te werken. Daarnaast is het fijn als je houdt van een beetje afwisseling. Elke dag in de zorg is weer anders. Maar dat zal voor de meeste mensen alleen maar een voordeel zijn.

De zorg is natuurlijk ook een 24 uurs bedrijf. Met wisselende diensten. Het heeft zeker voordelen om lekker doordeweeks vrij te zijn. En vergeet ook de onregelmatigheidstoeslagen niet. In de zorg ontvang je voor avond- en weekenduren, en ook voor zon- en feestdagen onregelmatigheidstoeslag. Lekker! En als je nu uit de reis- of horecabranche komt dan is dat vast een meevaller.

Hoe ga je zo’n stap maken? Vraag eens rond in je vrienden- en kennissenkring. Daar zit vast iemand tussen die werkt in de zorg. En word je daar enthousiast van? Verdiep je dan eens in de inhoud. En volg als eerste stap e-learning zorg. Dan proef je er op een laagdrempelige manier al eens aan en doe je gelijk kennis op over het werk en de zorgvragers. Meer weten over e-learning zorg? E-learning Made Easy heeft een groot aanbod E-learnings. Bekijk de website van E-learning Made Easy.

TAGS: