/Zo vier je een glutenvrije verjaardag

Zo vier je een glutenvrije verjaardag

Heb je binnenkort een verjaardag te vieren, en heb je vrienden of familieleden die glutenvrij eten? Dan is het een goed idee je in te lezen over welke snacks en traktaties je kunt serveren. Mensen met coeliakie (ook wel een glutenallergie genoemd) kunnen geen gluten eten. Doen ze dat wel, dan krijgen ze last van verschillende maag- en darmklachten. Ook mensen met een glutensensitiviteit doen er goed aan gluten uit hun dieet te schrappen. Wanneer jij op je verjaardagsfeestje smaakvolle traktaties zonder gluten serveert, weet je zeker dat iedereen lekker mee kan genieten. Gelukkig is glutenvrij koken helemaal niet moeilijk, en kun je in een handomdraai een lekkere glutenvrije maaltijd op tafel zetten. Hoe je dat doet? In dit artikel geven we je inspiratie!

Een groot aanbod

Tegenwoordig is er gelukkig veel te kiezen wanneer het aankomt op glutenvrije producten. Daardoor hoef je wanneer je glutenvrij eet niets meer te missen. Of je nu trek hebt in pasta, brood, een lekker koekje of cruesli, er is overal een glutenvrije variant van te verkrijgen. Dat maakt het voor jou ook makkelijker om lekkere verjaardagssnacks op tafel te zetten. Denk aan glutenvrije chips, of glutenvrije crackers. Je kunt veel dingen bij de supermarkt vinden, maar het grootste assortiment vind je bij de echte speciaalzaak. Zo kun je zelfs glutenvrij gebak maken met een smakelijke taartmix. Op die manier voelen ook de mensen die geen gluten kunnen eten zich welkom op je feestje!

Koop de juiste producten

Ga je inkopen doen voor een verjaardag, houd er dan bij elk product rekening mee dat er geen gluten in zitten. Gluten zitten bijvoorbeeld in verschillende graansoorten, dus let goed op bij het kopen van koekjes, brood en crackers. Ook kunnen gluten voorkomen in producten waar je ze niet verwacht. Denk aan sauzen, snoepjes en chips. Daar kan het bijvoorbeeld als bindmiddel in verwerkt zijn. Kijk dus goed op de achterkant van de verpakking en let op wat je in huis haalt.

Glutenvrije hapjes

Naast glutenvrije taart wil je natuurlijk ook andere lekkere hapjes op tafel zetten. Gelukkig kan ook dat zonder gluten. Denk aan een gezellige borrelplank met blokjes kaas en stukjes worst, lekkere mozzarella-tomaat-spiesjes en olijven. Ga je voor gevulde eitjes, maak dan gebruik van glutenvrije mayonaise. Er zit altijd wel iets tussen wat jij en je gasten lekker vinden, dus laat je creativiteit de vrije loop gaan!