/Waarom kiezen voor circulaire kantoormeubelen?

Waarom kiezen voor circulaire kantoormeubelen?

Heb je een nieuw kantoor in te richten, of zijn je kantoormeubelen aan vervanging toe? Met circulaire kantoormeubelen krijg je het voor elkaar om je kantoor niet alleen mooi, stijlvol en ergonomisch, maar ook nog eens milieuvriendelijk aan te kleden. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook op de werkvloer. Daarom is het geen verkeerd idee om ook bij de aanschaf van nieuwe kantoormeubelen rekening te houden met milieubewuste en verantwoorde materialen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten, en hoe je de inrichting van je kantoor op een duurzame manier kunt aanpakken.

Wat zijn circulaire kantoormeubelen?

Je hebt de term ‘circulaire economie’ ongetwijfeld vaker gehoord. Het wordt vaak genoemd als één van de oplossingen voor het groeiende probleem van schaarste aan grondstoffen. Dat probleem kwam ook dit jaar veelvuldig aan de orde. Grondstoffen, en daarmee producten, worden steeds duurder. Nog een reden om duurzaam met de materialen om te gaan. Circulair houdt in dat een kantoormeubel gemaakt is van gerecyclede materialen, refurbished is, of volledig gemaakt is van materialen die zelf gerecycled kunnen worden. Een voorbeeld van een merk dat circulaire en ergonomische bureaustoelen produceert, is Vitra. Deze producent biedt een uitgebreid assortiment mooie en comfortabele bureaustoelen, die bijzonder duurzaam zijn.

Het belang van goede meubelen

De meubelen in je kantoor moeten niet alleen duurzaam en circulair zijn, maar moeten ook comfortabel zijn en de steun bieden die je medewerkers nodig hebben. Daarom doe je er goed aan niet alleen circulaire, maar ook ergonomische meubelen in huis te halen. Op die manier ga je duurzaam met de natuur om, en ook met je werknemers. Met ergonomische kantoormeubelen tot hun beschikking zullen die namelijk minder snel last krijgen van lichamelijke klachten. Denk aan de Herman Miller Aeron, een bureaustoel die aan al deze eisen voldoet. De onderdelen van deze stoel zijn voor wel 94% recyclebaar. Dat betekent dat de materialen na gebruik een nieuw leven kunnen krijgen.

Een projectinrichter ondersteunt

Ben je van plan een nieuw kantoor in te richten, dan kun je al in de beginfase rekening houden met duurzaamheid. Let ook op zaken zoals een goede akoestiek en de implementatie van de huisstijl, om je kantoor zo gezond, mooi en duurzaam mogelijk te maken. Een projectinrichter kan hulp bieden bij de inrichting van een kantoor of andere werkruimte. Zij kunnen je niet alleen helpen met het aanschaffen en uitzoeken van de meest geschikte circulaire meubelen, maar nemen je ook op andere gebieden het werk uit handen. Wil je zo’n klus dus echt goed aanpakken? Laat je helpen door een specialist!