/Waarom zou je kiezen voor telewerken?

Waarom zou je kiezen voor telewerken?

Telewerken heeft door de jaren heen veel slechte pers gekregen. Thuiswerken kan veel uitdagingen met zich meebrengen, van sociaal isolement tot angst om gecontroleerd te worden door je baas. Er zijn echter ook veel voordelen aan telewerken waarvan de meeste mensen zich niet bewust zijn. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat werknemers die telewerken zoals degenen die in Teleperformance, productiever zijn dan hun collega’s op kantoor.

Werken vanuit het comfort van thuis

Thuiswerken biedt veel gemakken en voordelen, maar je zit ook niet vast aan een bureau of kantoor. Dit betekent dat je overal kunt werken: thuis, in een coffeeshop of zelfs in de openbare bibliotheek. De flexibiliteit van werken op afstand betekent dat je relatief gemakkelijk kunt kiezen waar en wanneer je werkt. Overal werken betekent ook dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je vast komt te zitten in het verkeer of te laat komt op een afspraak.

Toegenomen productiviteit

Het lijkt misschien alsof het niet direct aansturen van managers en teamleiders tot minder werk zou leiden. Toch is het tegenovergestelde waar wanneer mensen vanuit huis werken. Zowel werknemers als werkgevers profiteren van de hogere productiviteit die thuiswerken met zich meebrengt. Mensen die vanuit huis werken, kunnen meestal meer gedaan krijgen op een dag omdat er minder dingen zijn die hen afleiden. Bovendien maakt de flexibiliteit van telewerken het mogelijk voor zowel werknemers als werkgevers om hun tijd beter te besteden.

Betere resultaten voor de gezondheid

Omdat ze minder tijd kwijt zijn om naar hun werk te gaan, hebben werknemers die thuiswerken de neiging om gezonder te leven. Als mensen niet met de auto naar hun werk hoeven, hebben ze meer tijd voor gezonde activiteiten zoals sporten en andere hobby’s. Wanneer werknemers gezonder leven, gaan ze ook minder vaak naar de dokter en besteden ze er minder tijd en geld aan. Daarnaast profiteren werkgevers hiervan omdat hun werknemers gezonder zijn en minder ziektedagen opnemen.

Betere balans tussen werk en privé

Telewerken is goed voor werknemers omdat ze meer vrijheid krijgen om hun werk en privéleven te combineren. Veel professionals werken graag vanuit huis omdat ze pauzes kunnen nemen wanneer dat nodig is, even weg kunnen van hun bureau of computer, of zelfs hun werk kunnen plannen rond belangrijke familie evenementen. Er zijn ook andere voordelen die voortvloeien uit een betere balans tussen thuis en werk.