/Vanaf welke leeftijd mogen kinderen ballonvaren?

Vanaf welke leeftijd mogen kinderen ballonvaren?

We kennen allemaal het prachtige beeld van een blauwe lucht vol met kleurrijke luchtballonnen, vooral in de zomer zien we dit vaak. Maar heb je zelf al eens een ballonvaart gehad? In plaats van vanuit de grond te kijken naar een luchtballon, kun jij ook vanuit de luchtballon naar de grond kijken. Dat biedt weer eens een ander perspectief. En het leuke? Het is ook geschikt voor kinderen. En wat kost een ballonvaart? De prijzen verschillen, maar het is zeker goed te betalen voor het brede publiek. Laten we eens kijken vanaf welke leeftijd kinderen mogen ballonvaren, en waar je allemaal op moet letten.

De leeftijd van kinderen

Eigenlijk is er geen officiële leeftijd verbonden voor kinderen om mee te gaan met een ballonvaart. Natuurlijk mogen kinderen niet op zichzelf een luchtballonvaart maken, daar moet altijd een begeleider bij zijn, en dat is ook logisch. Dit is iets wat elke ouder ook zou moeten willen. Want hoe leuk is het ook om samen met je kinderen door de lucht te vliegen? Toch zijn er een aantal dingen die een luchtballonvaart voor kinderen een stuk aangenamer maken.

De lengte van kinderen

Denk bijvoorbeeld aan de lengte van je kinderen. Een luchtballon bestaat uit een grote ballon met daaronder een mand. En vanuit deze mand zal iedereen kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Over het algemeen zijn deze manden rond de 1 meter en 20 centimeter. Het zou dus fijn zijn als je kinderen groter zijn dan de mand, zodat ze er ook comfortabel overheen kunnen kijken. Maar wees gerust, want als je kinderen kleiner zijn is er altijd nog een optie om een opstapje erbij te halen. Op deze manier kunnen ze alsnog genieten van het uitzicht, ondanks dat ze zelf niet boven de mand uitkomen.

Dus, is er een minimum leeftijd?

Gelukkig niet. Kinderen van alle leeftijden mogen meegaan met de luchtballon, onder begeleiding van een begeleider. Het is echt een fantastische ervaring voor hen, en dit zal hun ook weer nieuwe perspectieven bieden. Je zou je kinderen mee kunnen nemen op een luchtballonvaart voor hun verjaardag, of gewoon voor een leuk dagje uit. Deze herinneringen zijn onvergetelijk, dus leg ze vast op camera!