/Creëer jouw mancave met onderkelderen

Creëer jouw mancave met onderkelderen

Het is en blijft de droom van veel mannen: een mancave! Een grote tv, allround geluidssysteem, een Xbox of de nieuws Playstation, de allerlekkerste stoel, een koelkastje met wat biertjes en snacks in de hoek en verder helemaal niks! Natuurlijk zijn er ook vrouwen die dit plaatje helemaal voor zich zien, maar we focussen ons vandaag even op de man. Wist je dat je met onderkelderen deze droom kunt realiseren? Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Funderingsonderzoek, herstel en onderkelderen

Onderkelderen is het uitgraven van een ruimte onder je huis en deze om te bouwen tot extra woonruimte. Vaak gebeurt dit op het moment dat er funderingsonderzoek en funderingsherstel worden gedaan. Als de ruimte dan toch al helemaal uitgegraven moet worden om de fundering te kunnen herstellen, waarom dan niet meteen een extra ruimte maken? Vaak is dit slechts een relatief kleine investering vergeleken met de kosten van het funderingsherstel. Ook wordt dit gezien als een silver lining, want ja er is iets mis met jouw woning, maar je kunt het wel béter maken.

Mogelijkheden voor onderkelderen

Als je jouw woning wilt laten onderkelderen zijn de mogelijkheden eindeloos. Een grote open ruimte maken en je woonkamer bij deze nieuwe ruimte betrekken? Geen probleem! Een extra slaapkamer of werkkamer creëren? Kan ook! Of misschien toch liever die traditionele mancave? You name it!

Wanneer ga je funderingsonderzoek doen?

Voordat je kan beginnen met onderkelderen is het wel van belang om jouw fundering in kaart te brengen. Meestal laat je niet zomaar de ruimte onder je huis uitgraven en is hier wel een directe aanleiding voor nodig. Met behulp van funderingsonderzoek kun je jouw fundering in kaart brengen. Als blijkt dat de fundering aangetast is, is funderingsherstel nodig en dan kun je meteen jouw woning onderkelderen.

Meer weten? Bekijk alle informatie over funderingen.