/De beste auto’s voor jongeren, zoals een Volkswagen Up

De beste auto’s voor jongeren, zoals een Volkswagen Up

De meeste tieners denken dat het halen van een rijbewijs een groot probleem is. Een auto kopen is een van de beste dingen die een tiener kan overkomen. Het geeft hen een gevoel van trots, vrijheid en opwinding dat niets anders kan evenaren. Het hebben van een kind dat gaat autorijden is misschien niet zo opwindend voor de ouders. Behalve dat ze zich zorgen maken dat hun tiener onderweg is, moeten ouders zich nu ook zorgen maken over de kosten van het kopen en verzekeren van een auto. Een auto is een grote aankoop en daarom is het kiezen van een auto met de juiste specificaties en een redelijke prijs de beste optie. Als je iets wilt dat niet noodzakelijk bedoeld is voor off-road terrein, maar het beste is om in de stad te rijden, dan is een Volkswagen Up iets waar je naar moet kijken.

Volkswagen Up

De Volkswagen Up is slimmer dan zijn afmetingen en zijn uiterlijk doet vermoeden. Je kunt gemakkelijk in en uitstappen. Daarnaast ligt deze auto stabiel op de weg en is het leuk om mee te rijden. De Volkswagen Up is erg handig voor in de stad. Dat komt omdat deze auto redelijk klein is van formaat en je overal gemakkelijk kunt draaien en parkeren. Daarnaast is deze auto ook geschikt voor op de snelweg, maar het liefst wil je er geen al te lange afstanden mee rijden.

Hyundai Sonata

De Hyundai Sonata 2011 wordt geleverd met een garantie van vijf jaar. Op de snelweg haalt hij ongeveer 14 km/liter. Er is ook een hybride versie van de Sonata die een nog beter benzineverbruik heeft. Sinds 2011 hebben alle Sonatas op gas een veiligheidsbeoordeling van vijf sterren gekregen van de NHTSA en zijn ze elk jaar uitgeroepen tot IIHS Top Safety Pick, behalve in 2014. Dit maakt ze goede eerste auto’s voor tieners die net beginnen met auto rijden. De 2011 Sonatas in een betaalbare prijsklasse hebben meestal meer dan 100.000 kilometer op de teller. Standaard veiligheidsvoorzieningen op de basismodellen zijn de voor- en zijairbags en stabiliteitscontrole.

Volkswagen Jetta

De Volkswagen Jetta is de kleinste sedan van het bedrijf, waardoor het een uitstekende keuze is voor tieners die misschien bang zijn om in grotere auto’s te rijden. De 2016- en 2017-modellen waren beide IIHS Top Safety Picks en preventie van frontale botsingen tussen voertuigen is een beschikbare veiligheidsvoorziening voor zowel de 2016- als de 2017-modellen. Een Volkswagen Jetta met frontale crash preventie voor een tiener die nog aan het leren is, kan een deel van de zorgen van hun ouders wegnemen.