/De voordelen van een neusdouche voor een KNO-patiënt

De voordelen van een neusdouche voor een KNO-patiënt

De neusdouche is nog niet heel bekend bij KNO-patiënten. Wat is het en waarom zou je een neusdouche bestellen? We leggen het je uit.

Het spoelen van je neus met een neusdouche is een standaardbehandeling van KNO-artsen. Zodra je met een nasale (neus) klacht in het ziekenhuis komt, zal een KNO-arts een neusdouche voorschrijven. Reden hiervoor is dat het met milde kracht alle vuiligheid uit je neus wegspoelt. Een bekend merk neusdouche is NeilMed dat te koop is op neilmednederland.nl.

Neusdouche tegen allergie

In je neus zitten neushaartjes die veel vuiligheid afvangen. Denk bijvoorbeeld aan pollen en stofdeeltjes. Je versterkt de functie van deze neushaartjes als je regelmatig je neus spoelt. Het is net als een filter schoonmaken: daarna kan het weer nieuwe vuiligheid opvangen. Zo werkt een neusdouche ook. Met een zoutoplossing spoel je je neus en neusholten schoon, zodat de neushaartjes opnieuw hun goede werk kunnen doen. Dit is ideaal als je allergisch bent voor pollen en stof. Heb je hooikoorts of ben je allergisch voor huisstofmijt? Koop dan een neusdouche. Je zult merken dat het letterlijk een verademing is. Je krijgt meer lucht door je neus en de jeuk en tranende ogen is een stuk minder of verdwijnt zelfs.

Neusdouche geeft meer lucht

In je neus, bijholten en voorhoofdsholte zit slijmvlies. Dit kan gaan ontsteken en opzwellen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je verkouden bent. Het dikke slijmvlies zorgt ervoor dat je neus wordt afgesloten, waardoor je moeilijk adem kunt halen door je neus. Een neusdouche maakt gebruik van een zoutoplossing. Deze zoutoplossing werkt in op het slijmvlies en onttrekt vocht. Daardoor wordt het slijmvlies kleiner en krijg je letterlijk meer lucht. Op neilmednederland.nl is naast een normale sterkte nasaal spoelzout ook extra sterk nasaal spoelzout te koop. Dit sterke zout op je neus te spoelen zorgt er bij hardnekkige klachten voor dat je slijmvliezen alsnog slinken.