/Een volledige review van de Mercedes A-klasse

Een volledige review van de Mercedes A-klasse

De Mercedes A klasse is een laag geprijsde auto gemaakt door Mercedes Benz, een Duitse autofabrikant. De auto werd voor het eerst geïntroduceerd in 1998 als hatchback, maar is sinds 2012 verkrijgbaar als sedan. Het voertuig is verkrijgbaar in drie carrosserievarianten: sedan, coupé en cabriolet. De A-Klasse was het eerste model dat werd uitgebracht onder het merk CLA Premium, een van de submerken van Mercedes-Benz. De auto heeft in de loop van de tijd verschillende cosmetische veranderingen ondergaan en is ook bijgewerkt met nieuwe technologieën die geschikt zijn voor alle soorten bestuurders.

De kenmerken van Mercedes A-klasse

De Mercedes A-Klasse is verkrijgbaar in drie modellen; A180, A200 en A250 die met verschillende motoren worden geleverd. Het A180-model gebruikt een 1,6-liter motor die 125 pk produceert, terwijl het A200-model een 2,0-liter motor gebruikt die 177 pk produceert. Het topmodel is de A250 die een 2,0-liter turbomotor gebruikt die tot 211 pk kan produceren. Daarnaast wordt de Mercedes A-Klasse geleverd met een reeks motoren, waaronder 1-liter turbo benzine, 1-liter, 1,5-liter diesel en 2-liter benzine en diesel. De 1-liter dieselmotor produceert 85 pk en wordt geleverd met een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling. Bovendien levert de 1.5-liter diesel 114 pk en wordt hij geleverd met een handmatige transmissie met 5 versnellingen of een automatische transmissie met 7 versnellingen en dubbele koppeling.

De sterke punten van de auto

Het belangrijkste voordeel van het kopen van een Mercedes A-klasse ten opzichte van andere vergelijkbare voertuigen is de bouwkwaliteit die gedurende vele jaren is getest. Hij wordt geleverd met een viercilindermotor die meer vermogen produceert dan de meeste sedans in zijn klasse, wat betere prestaties betekent in de stad of op snelwegen. Deze auto kan snel accelereren. De auto is ook gemakkelijk te onderhouden omdat er geen regelmatige olieverversing nodig is, zoals bij andere auto’s.

Verbeterpunten van de auto

Deze auto heeft ook een aantal nadelen. Ten eerste is deze auto misschien niet groot genoeg voor je. Als je een lang persoon bent, is deze auto mogelijk minder geschikt. Als je een lange reis met deze auto wilt rijden, moet je licht inpakken, vooral als je met meerdere personen reist. Je hebt namelijk niet veel ruimte in je kofferbak. Je kunt natuurlijk wel altijd een koffer op het dak van je auto plaatsen. Probleem opgelost!