/Is een smartwatch de aankoop waard?
smartwatch gadget

Is een smartwatch de aankoop waard?

De smartwatch bestaat onderhand al best een tijdje, maar toch hebben ze tot op heden nog niet echt een grote doorbraak gemaakt. Misschien dat jij er eentje wilt kopen of misschien niet helemaal zeker bent over wat een smartwatch nou daadwerkelijk toevoegt aan jouw dagelijkse leven. In dit artikel zetten we de belangrijkste aspecten op een rij.

Wat kun je er mee?

Een smartwatch functioneert in principe hetzelfde als een normale horloge, tot je hem via bluetooth verbind met jouw smartphone. De meeste apps op die telefoon zullen op dat moment een seintje doorsturen naar het horloge, en dan kun je ze samen gebruiken. Zo zie je bijvoorbeeld op je horloge een WhatsApp berichtje binnenkomen en bekijken, of kun je het weer of nieuws in jouw regio checken. Het is eigenlijk bedoeld als een soort bruggetje tussen jou en je telefoon. Omdat deze altijd om jouw pols zit, zal je bijvoorbeeld nooit een notificatie (door middel van trillingen) missen. Een smartwatch word vaak als een ‘gimmick’ beschreven, een leuke gadget die op zich niet veel toevoegt. Of dit klopt voor jou persoonlijk, ligt er aan wat je er van verwacht.

Voordelen en nadelen

Een groot nadeel van de meeste smartwatch modellen is dus dat je je telefoon dicht bij je moet hebben voor de meeste functies. Voor velen zal dit dan al snel als dubbelop voelen, aangezien je op je telefoon toch ook alles kan checken? Dat ligt vooral aan de context van gebruik. Je telefoon checken is bijvoorbeeld echt niet handig tijdens het hardlopen, autorijden, fietsen of werken. Dit is dan ook een groot voordeel van het apparaat.  De nieuwere apparaten zijn al snel volledig waterdicht, dus je zou er ook mee kunnen zwemmen. Ook dat gaat niet zo makkelijk met een normale telefoon. Traditionele horloges staan bekend om hun bijna oneindige batterijleven, terwijl een smartwatch om de twee dagen opgeladen moet worden. Dit is best wel even wennen, maar voor de meeste waarschijnlijk geen obstakel.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op mannenupdate.nl