/Wat mag er niet ontbreken in jouw mancave?

Wat mag er niet ontbreken in jouw mancave?

Jouw huis is de plek waar je echt tot rust kunt komen, maar ook waar jij jouw favoriete hobby kunt uitvoeren. Het is een persoonlijke ruimte die jij helemaal naar eigen wens kunt maken en inrichten. Wil jij een echte mancave creëren? Dan lees je in dit artikel een aantal items die essentieel zijn. 

#1. Comfort

Het belangrijkste aan de mancave is toch wel het comfort die je creëert. Denk hierbij aan een heerlijke bank of fauteuil waar jij in kunt relaxen. Extra uniek: maak een eigen bar waar je ook met vrienden aan kunt zitten en plaats er een aantal hoge barkrukken aan. Op die manier kun je niet alleen, maar ook samen met vrienden genieten van gezellige avonden. 

#2. De vloer

De basis van jouw mancave is toch wel een goede vloer. Het belangrijke aan het uitkiezen van de vloer is dat het bestand moet zijn tegen meubels die erop komen te staan én wellicht wat drankjes die erop kunnen komen. Het is dus een goede keuze om niet te kiezen voor vloerbedekking bijvoorbeeld. Kies voor betonlook vloertegels!  Dit staat stoer, robuust en kun je makkelijk schoon houden. Dit is daarom een ideale keuze voor jouw ruimte. Daarnaast kun je deze vloer met elke interieurstijl combineren. Een landelijke inrichting of juist een moderne uitstraling in huis? Het past allemaal.

#3. Opbergruimte

Het mag dan wel een mancave zijn, maar het is wel fijn als alles er netjes en verzorgd uitziet, toch? Zorg er daarom voor dat je voldoende kunt opbergen. Je kunt kiezen voor een lange, hoge kast, maar ook voor een bank met opbergruimte eronder. Hierdoor zorg je voor een overzichtelijk en opgeruimd geheel. Uiteraard zijn planken en opbergboxen ook een must.

#4. Bijzondere verlichting

Door middel van de juiste verlichting kun je sfeer toevoegen in de mancave. Hierbij kun je denken aan LED-strips voor deze ruimte of neonverlichting. Kies voor opvallende verlichting, zodat het deze ruimte helemaal afmaakt. Ga jij een bar maken of plaatsen in deze ruimte? Verlicht dan ook de bar met opvallende verlichting.

#5. Unieke items

Het leuke aan een mancave is, is dat je in deze ruimte al jouw favoriete items kunt plaatsen die je wellicht niet zo snel in een gewone woonkamer zou zetten. Denk aan een toffe vintage arcadekast of een retro koelkast bijvoorbeeld. Of ben jij gek van kunst? Creëer een muur vol met mooie posters, graffiti of zelfgemaakte kunst. Op die manier zorg je voor een persoonlijke touch in deze ruimte.

Kies dus voor comfort, unieke items, bijzondere verlichting, genoeg opbergruimte én de juiste vloer! Wil je meer weten over de mooie betonlook tegels? Neem dan eens een kijkje bij Totaaltegel. Hier vind je zeker een mooie vloer die bij jouw ruimte past.