/Is het verstandig om je auto online te kopen?
nieuwe auto gekocht

Is het verstandig om je auto online te kopen?

Wij mannen houden van onze auto’s. Het zijn niet zomaar machines die ons verplaatsen, het zijn ware toevoegingen aan ons dagelijkse leven, en we krijgen er connecties mee. Je wilt dus zeker weten dat je de juiste auto binnen haalt wanneer je er een koopt. Ze zijn namelijk niet goedkoop. Dus waarom zou je ze online kopen?

Totale vrijheid

Wanneer je online voor auto’s shopt, zal je merken dat je een stuk meer vrijheid hebt. Pas dan merk je hoeveel een autodealer jou probeert aan te sporen voor allerlei ditjes en datjes, of om zo snel mogelijk die aankoop te maken. Ze kennen allemaal trucjes om in jouw portemonnee te komen. Nu is dat op zich niet zo lastig te omzeilen, maar toch is het fijn om thuis, op de bank in alle rust goed over alles na te denken. Je hebt dan ook meer tijd en toegang tot al de informatie die je nodig hebt, bij zo’n dealer binnen zou je het met je smartphone moeten doen.

Automatisch onderhandelen

Ook het onderhandelen wordt voor je gedaan. Je vind meteen de juiste prijzen, en je hoeft je niet druk te maken over afdingen of dat je allerlei dingen aangesmeerd krijgt. Je kunt ook gelijk van allerlei verschillende locaties de prijzen vergelijken, terwijl dit bij een dealer juist een beetje verscholen wordt.

Snelle afhandeling

Ook de afhandeling gebeurt snel, soms wel sneller dan bij de dealer zelf. Daar moet in de meeste gevallen ook nog van alles gebeuren met de auto, waardoor het eigenlijk net zo lang duurt. Het is dus niet langzamer zoals je misschien zou verwachten.

Online een auto bestellen is eigenlijk net zo simpel als hem in de winkel kopen. Online vind je bijna net zo veel informatie als dat je bij de dealer krijgt, maar dan zonder de verkooppraatjes. Het is eigenlijk net zo makkelijk als het online bestellen van een boek.