/Motorkleding aanschaffen: waar moet je op letten?

Motorkleding aanschaffen: waar moet je op letten?

Steeds meer mannen (en dames) kiezen ervoor om hun motorrijbewijs te halen om vervolgens te genieten van het gevoel van vrijheid dat motorrijden je geeft. Motorrijden ziet er stoer uit, maar daarnaast is het ook gewoon onwijs handig om op de motor te stappen in plaats van in de auto. Zo sta je bijvoorbeeld nooit vast in de file. Als motorrijder is het belangrijk om beschermende motorkleding te dragen en dat is helemaal niet erg want deze kleding ziet er erg stoer uit. In dit artikel geven wij een aantal tips voor het aanschaffen van motorkleding; waar moet je op letten? En wat biedt de beste bescherming? Lees verder!

Motorhelm

Een van de belangrijkste onderdelen van je motoroutfit is natuurlijk de helm. Je hebt de keuze uit een integraal- of jethelm. Welk soort helm het beste bij jou past is veelal een persoonlijke voorkeur. Het belangrijkste bij het kopen van een helm is dat deze een goede pasvorm heeft en comfortabel zit. De pasvorm van de helm is goed als hij nergens knelt en wanneer je hoofdhuid meebeweegt als je de helm beweegt.

Handschoenen

Voor motorrijders zijn handschoenen een absolute must. Ook al draag je de dunste lederen handschoenen, deze zijn alsnog dikker dan je huid. Ga dus niet voor modieuze handschoenen zonder vingers. Deze motorhandschoenen bieden namelijk helemaal geen bescherming.

Laarzen

Sneakers bieden niet genoeg bescherming tijdens het motorrijden. Daarom is het verstandig om goede motorlaarzen te kopen, zodat ook je voeten goed beschermd zijn tijdens het motorrijden. Bij het aanschaffen van motorlaarzen moet je erop letten dat deze minstens 10 cm boven de enkel uitsteekt.

Motorpak

Bij het aanschaffen van een motorpak is het belangrijk dat deze goed aansluit rond je lichaam. Het pak moet als het ware zitten als een tweede huid. Zo weet je namelijk zeker dat alle beschermers in het pak op de juiste plek zitten. Als het gaat om bescherming kan je het beste kiezen voor een lederen motorpak. Het nadeel hiervan is dat deze niet waterdicht is en je een regenpak moet aanschaffen. Motorpakken van kunststof zijn wind- en waterdicht en zitten vaak comfortabel. Echter is de bescherming minder dan bij een lederen pak. Overweeg wat voor jou het belangrijkste is en koop een motorpak dat letterlijk en figuurlijk bij je past!

Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral een kijkje op mannenfocus.nl