/3 Tips voor het kopen van een draagbare camera-oplossing

3 Tips voor het kopen van een draagbare camera-oplossing

In toenemende mate worden draagbare camera’s gezien als een significante aanvulling op de traditionele bewaking. Ze bieden zicht dat vergelijkbaar is met dat van de drager en in veel situaties kunnen ze voorzien in bruikbare video- en audiofuncties. Er zijn uiteenlopende voordelen verbonden aan het integreren van draagbare camera’s, met gebruiksmogelijkheden in een groot aantal sectoren, van rechtshandhaving en particuliere beveiliging tot gezondheidszorg en vervoer. Zodra de belangrijkste use-cases zijn vastgesteld die aansluiten bij de specifieke bedrijfsbehoeften, zijn er drie vitale punten waarmee organisaties rekening moeten houden bij het kiezen van de juiste oplossing voor draagbare camera’s. Dit artikel zal een bijdrage leveren bij het helpen om het rendement op beveiligingsinvesteringen te maximaliseren.

1. Kwaliteit

Als we het hebben over draagbare camera’s, dan is er één ding zeker: body-worn video oplossingen

staan in de frontlinie van de activiteit. Dit betekent dat ze bestand moeten zijn tegen de omstandigheden waaraan de drager wordt blootgesteld. Denk hierbij aan onder meer schokken, extreme temperaturen en barre weersomstandigheden. Tegelijkertijd is het van belang dat ze beelden en geluid van een constante hoge kwaliteit produceren. De levensduur en duurzaamheid van de hardware speelt dus een vitale rol bij een uitstekende functionaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat fabrikanten zorgen voor permanente ondersteuning, probleemoplossing en opleiding om optimale prestaties te garanderen.

2. Gebruiksgemak en ontwerp

Draagbare camera’s zijn bedoeld om gedurende een dienst te worden gedragen en er moet rekening worden gehouden met het gewicht en de grootte van dit hulpmiddel, zodat het de drager niet belemmert in zijn bewegingsvrijheid. Daarnaast moet het toestel in staat zijn om verscheidene uren beeldmateriaal te kunnen opnemen en gemakkelijk te bedienen zijn, met name in stresssituaties.

Dit betekent dat een draagbare camera softwarematig gezien eenvoudig moet zijn, zowel om een opname te beginnen als het videobeheer aan het einde van de opnameperiode. Dit staat gelijk aan automatische, snelle en betrouwbare overdracht van videogegevens in het juiste formaat, met passende beveiligingsprocedures om manipulatie, openbaarmaking of manipulatie van de beelden te kunnen voorkomen.

3. Het vermogen om te integreren

Het laatste essentiële aspect van een draagbare cameraoplossing is hoe gemakkelijk deze kan worden geïntegreerd met de bestaande apparatuur en systemen. Veelal zijn we op zoek naar een oplossing met een open architectuur, wat ons de flexibiliteit biedt om de draagbare camera te integreren met bestaande videobeheersystemen of bewijsbeheersystemen. Op die manier kan het functioneren als een natuurlijk verlengstuk van het bewakingssysteem. Zo worden bestaande investeringen in technologie beschermd en wordt een snelle inzet van draagbare camera’s gegarandeerd.