/Betaalbare massief houten meubels van De Meubel Importeur

Betaalbare massief houten meubels van De Meubel Importeur

Geen enkele boom is hetzelfde en dus is ook geen één plank hetzelfde. Onder andere daarom is massief hout erg geliefd bij de productie van meubels. Ben je op zoek naar een meubel met een natuurlijke en rustieke uitstraling? Dan zit je met een massief houten meubel in ieder geval goed. Massieve meubels hebben een robuust voorkomen en de nerftekeningen en knoesten zijn vaak nog goed zichtbaar (en vaak ook voelbaar). Neem bijvoorbeeld een buffetkast met industrieel design, een echte eyecatcher voor in de eetkamer. Volgens mij zijn we het er allemaal over eens dat een massief houten variant een compleet ander gevoel overbrengt dan een lichtgewicht model dat afgewerkt is met een laagje fineer. Het enige nadeel van massief hout is dat het vaak behoorlijk aan de prijs is waardoor het niet voor iedereen binnen handbereik ligt. Gelukkig is daarop een uitzondering: mangohout.

Lang leve mangohout

Mangohout dus, een betaalbare houtsoort, afkomstig uit het tropische India. Een hardhoutsoort die tegen een stootje kan en waar je jarenlang plezier van hebt. Het duurzame mangohout is namelijk niet erg gevoelig voor krasjes. En daarnaast: massief hout wordt door de jaren heen alleen maar mooier naarmate het meer karakter krijgt. Dit in tegenstelling tot meubels van geperst hout, afgewerkt met een laagje fineer. 

On a budget

Maar hoe kan mangohout zo veel schelen in prijs in verhouding tot bijvoorbeeld eiken of grenen? Dat komt ten eerste omdat het een restproduct is. Mangobomen groeien niet speciaal voor de meubelindustrie, maar worden in eerste instantie gepland voor de mango’s. Ze groeien daardoor in grote getalen en worden pas gekapt wanneer de boom niet genoeg mango’s meer produceert. Het gekapte hout krijgt door de meubelindustrie als het ware een tweede leven. Daarnaast worden veel mangohouten meubels, bijvoorbeeld een mango houten tafel, direct vanuit India naar jouw huis geëxporteerd waardoor ook kosten zoals grote winkelpanden en magazijns en verschillende tussenpersonen bespaard blijven. Woonwinkel De Meubel Importeur is daar een goed voorbeeld van. Zij kopen de meubels rechtstreeks bij de leverancier in en bezorgen het daarna direct bij jouw woning.