/De mooiste houtkachels voor je interieur
houtenkachel

De mooiste houtkachels voor je interieur

Er zijn vele elementen te bedenken om een interieur net dat beetje extra te geven. Elementen die extra sfeer toevoegen en die ervoor zorgen dat je jezelf net even wat meer thuis voelt. Meubelen zijn dan een voor de hand liggende optie, maar heb je wel eens overwogen om een mooie houtkachel te laten plaatsen in je woning? Wat geeft er nu meer sfeer dan een gezellig houtvuur in een mooie kachel? In dit artikel zetten we de mooiste houtkachels die er te krijgen zijn voor je op een rijtje. Neem even de tijd om te kijken welke houtkachel in jouw ogen het beste in je interieur past.

Kwaliteit van Dik Geurts

Als je het over houtkachels hebt, dan heb je het over de kwaliteit van Dik Geurts. Hier werken mensen die echte liefhebbers zijn van een mooi vuur in een stoere of stijlvolle kachel. Dit bedrijf heeft een zeer ruim assortiment aan kachels klaar staan, waarbij je er altijd op kunt rekenen dat je hier een duurzaam product mee in huis haalt. Wanneer je deze kachel laat plaatsen, dan mag je er op rekenen dat je hier heel wat koude avonden van gaat genieten! Het zijn prachtig vormgegeven kachels die zeer eenvoudig zijn in het gebruik. Kachels met een geheel eigen karakter, waar het goed toeven is als buiten de wind om het huis blaast. Bij deze producent is het mogelijk om je eigen kachel samen te stellen, gebaseerd op een meerdere verschillende stijlen, zoals de Odin stijl en de Modivar serie. De Vidar Triple is daarbij misschien wel het pronkstuk uit de collectie van dit bedrijf. Een schitterende, veilige kachel die een aanwinst is voor elk interieur.

Noorse kachels van Jotul

Jotul is een Noors bedrijf dat over de hele wereld heen trouwe fans heeft. Begrijpelijk ook, want dit is ook al zo’n merk waar prachtige kachels worden gebouwd. En zeg nou zelf: in welk land hebben ze nou ook echt een lekker warme kachel nodig? Juist, Noorwegen, waar de kachels van Jotul dan ook in een groot aantal huizen terug te vinden zijn. Je mag de ontwerpen van deze kachelfabrikant met recht tijdloos noemen. Strak, stijlvol design gekoppeld aan echte kwaliteit. Traditionele kachels vooral, die net als vele jaren geleden nog steeds van gietijzer worden gemaakt. Dit materiaal is niet alleen maar ideaal geschikt voor een houtkachel, maar voegt ook nog eens een extra element aan je inrichting toe.

Duurzame kachels van Jacobus

We gaan weer terug naar Nederland, waar het bedrijf Jacobus mooie, duurzame kachels maakt. Dit zijn kachels die een aantal belangrijke elementen met elkaar combineren. We hebben het dan over een goede verbranding, weinig uitstoot van schadelijke stoffen en een hele eenvoudige bediening. Jacobus maakt kachels die alle mogelijke soorten hout kan stoken. Van welke soort hout je dan ook het meest geniet, bij Jacobus is het allemaal op te stoken. Jacobus heeft vier verschillende modellen in de aanbieding, die allemaal zo hun eigen unieke kwaliteiten hebben.

Barbas Belfires

We hebben het nu over een maker van houtkachels die voor de eigentijdse look gaat. We weten zeker dat je een kachel van dit merk wel eens ergens hebt zien staan. Het zijn kachels die perfect in je interieur geïntegreerd kunnen worden. Ze voegen een mooi element toe aan je interieur en zorgen voor een heerlijke warmte. De vuurbeleving is bij de kachels van dit merk heel belangrijk, hier wordt dan ook hard aan gewerkt. Je krijgt bij Barbas Belfires kachels die helemaal op maat voor je worden afgewerkt. Zo is een kachel van dit merk eenvoudig in elke inrichting te integreren.