/ERP implementeren in een B2B-winkel

ERP implementeren in een B2B-winkel

ERP implementatie in B2B-bedrijven kan worden toegepast bij verschillende bedrijfsprocessen, zoals verkoopgegevens, klantenbeheer, automatisering van het maken en distribueren van facturen. Waar je wel voor moet zorgen is dat je ERP-software gebruikt die geschikt is voor B2B-bedrijven. ERP is een systeem in de vorm van software die alle bedrijfsprocessen integreert om ze eenvoudiger te maken en realtime toegankelijk te maken voor alle afdelingen. Zo kunnen de managers sneller, nauwkeuriger en doelgerichter beslissingen nemen. Je kunt de implementatie van ERP in B2B-business bekijken in de volgende uitleg.

ERP in B2B webshop software

Momenteel runnen steeds meer B2B-bedrijven hun bedrijf online via verschillende eCommerce-platforms. In dit geval kan ERP worden geïmplementeerd in B2B webshop software, vooral met betrekking tot de bestel- en leveringsprocessen. B2B-klanten zijn zakenmensen, ze hebben ook hun eigen doelmarkt en kwaliteitsnormen. Met ERP in webshop software integreer je bestellingen en de beschikbare voorraad. Voor zakelijke klanten is de beschikbaarheid van je voorraad belangrijk omdat dit hun productie en verkoop beïnvloedt. Door bestellingen en voorraadhoeveelheden te integreren, kunt je dus de beschikbaarheid van je voorraad in het magazijn controleren. Je kunt ook verkooptijdregistratie gebruiken om erachter te komen welke orders zijn omgezet in verkopen of nog in orderposities staan. Als een bestelling niet wordt omgezet in een verkoop, kun je zo snel mogelijk corrigerende maatregelen nemen.

ERP in financieel beheer

Bovendien kan ERP-implementatie bij B2B worden gebruikt in financieel beheer. Bij het runnen van een bedrijf moet je nauwkeurige en tijdige financiële rapporten opstellen. Het moet op tijd zijn, omdat financiële overzichten nodig zijn als overweging van hoe je de volgende stap in het bedrijfsleven zult nemen. Daarom moeten financiële rapportages niet alleen accuraat zijn, maar ook binnen de gestelde tijd worden afgerond. Door ERP te gebruiken, krijg je alle gegevens die je nodig hebt om sneller financiële rapportages te maken. Geautomatiseerd werken met een ERP-systeem kan menselijke fouten minimaliseren die het bedrijf kunnen schaden. De reden hiervoor is dat je rapporten hierdoor onnauwkeurig en off-target kunnen worden. Daarom wordt ERP geïmplementeerd in financieel beheer als een bron van nauwkeurige en transparante gegevens.