/Waarom het onwijs belangrijk is om je bedrijfsnaam te checken!

Waarom het onwijs belangrijk is om je bedrijfsnaam te checken!

Heb jij wel eens je bedrijfsnaam gecontroleerd? Veel mensen met een eigen bedrijf denken hier niet over na en hebben dit nog nooit gedaan. Terwijl het checken van je bedrijfsnaam ontzettend belangrijk is! Het niet checken van je bedrijfsnaam kan namelijk grote gevolgen hebben voor het voortbestaan van je handelsnaam. Wil jij graag weten waarom het zo belangrijk is om je bedrijfsnaam te checken en hoe je dit het beste kan doen? Lees dan snel verder! 

Merkinbreuk

Het is onwijs belangrijk om je bedrijfsnaam te checken omdat je met een ingeschreven handelsnaam nog altijd merkinbreuk kunt plegen. Merkinbreuk komt voor wanneer een bedrijf zonder toestemming een geregistreerd merk gebruikt of misbruikt. Bijvoorbeeld wanneer een bedrijf dezelfde naam gebruikt voor een vergelijkbaar product. Na het vaststellen van merkinbreuk kan het zijn dat de bedrijfsnaam moet worden aangepast. Om dit tegen te gaan is het handig om de bedrijfsnaam af en toe te controleren. Maar hoe check je een bedrijfsnaam?

Bedrijfsnaam laten controleren

Er zijn verschillende manieren om je bedrijfsnaam te controleren. De veiligste manier is om je bedrijfsnaam te laten checken door een merkenbureau. Een merkenbureau is gespecialiseerd in het controleren van bedrijfsnamen. Daarnaast geven ze juridisch advies over de eigendomsrechten van bedrijfsnamen en kunnen ze je helpen bij het overdragen van een bedrijfsnaam. 

Zelf bedrijfsnaam checken

Je kunt er ook voor kiezen om zelf je bedrijfsnaam te checken. Dit kun je doen door in het Handelsregister van de KvK te controleren welke bedrijfsnamen er in Nederland bestaan. Op deze manier kun je erachter komen of een door jou bedachte bedrijfsnaam al voorkomt. Ook kun je zien of je bedrijfsnaam erg lijkt op een bedrijfsnaam. Daarnaast kun je een bedrijfsnaam checken bij het BBIE. Het BBIE is een officieel merkregister en is open toegankelijk voor bedrijfseigenaren. 

Advies nodig? Neem contact op met een merkenbureau!

Wil jij graag je bedrijfsnaam controleren of heb je advies nodig over je bedrijfsnaam? Neem dan contact op met een merkerbureau. Wat je vraag ook is. De experts van een merkenbureau helpen je graag verder. Dit doen ze door je een advies op maat te geven. Ook helpen ze je graag verder met juridische kwesties. Zo hoef jij je niet zorgen te maken over het voortbestaan van je bedrijfsnaam!