/Hoe je de meest nuttige software voor je bedrijf kunt bouwen

Hoe je de meest nuttige software voor je bedrijf kunt bouwen

Een van de belangrijkste dingen die je voor je bedrijf kunt doen, is software maken waarmee het efficiënter kan worden uitgevoerd. Als je niet bekend bent met de term, verwijst ‘software’ naar computerprogramma’s die taken automatiseren en ze gemakkelijker of sneller kunnen voltooien. Een goed voorbeeld is e-mailsoftware. Di is een handige manier iom met klanten en leveranciers te communiceren, het verzenden van een e-mail veel eenvoudiger dan met de hand brieven moeten schrijven of iemand moeten bellen. Het is ook gemakkelijker dan persoonlijk rond te lopen en op deuren te kloppen. Er zijn veel manieren waarop software bedrijven kan helpen beter te functioneren, maar alleen als ze correct worden geïmplementeerd. Een manier om er zeker van te zijn dat je goede software hebt en deze correct implementeert, is door middel van software consulting.

Softwareadvies

Softwareadvies is het proces waarbij bedrijven worden geholpen overwogen beslissingen te nemen over het gebruik van software, of het nu gaat om het bouwen, kopen of samenwerken met een uitbestede partner. Softwareadvies is niet hetzelfde als softwareontwikkeling, implementatie of onderhoud. Softwareconsultants maken meestal deel uit van een groter team dat bestaat uit bedrijfsanalisten die onderzoek doen en interviews houden met leidinggevenden en ontwerpers die visuele mockups maken. Ze bestaan ​​ook uit ontwikkelaars die die mockups omzetten in werkende software en testers die op zoek zijn naar bugs en andere problemen in zowel functionaliteit als prestaties. Je kunt ook vertrouwen op database specialisten die verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van gegevensintegriteit en onderzoekers die begrijpen hoe mensen met je product omgaan als ze klaar zijn.

Ken het verschil tussen een feature en een functie

Een feature is een functie die door een gebruiker wordt gebruikt. Als je erover nadenkt, heeft elke softwaretoepassing twee kanten: degene die worden gebruikt door de programmeur en de functies worden gebruikt door eindgebruikers. Beide zijn belangrijk, maar ze zijn heel verschillend. Om ervoor te zorgen dat je je software zo ontwerpt dat deze echt nuttig is, moet je beide in gedachten houden tijdens het bouwen ervan.

Onthoud dat onderliggende bedrijfsprocessen je vriend zijn

Wanneer je software bouwt, is het belangrijk om te onthouden dat de onderliggende bedrijfsprocessen je vriend zijn. Ze geven je een manier om te begrijpen wat mensen echt willen en hoe ze het willen, wat niet altijd duidelijk is uit hun acties of verzoeken. Je hebt misschien wel eens gehoord van “user stories”. Gebruikersverhalen zijn handig om op te sporen wat klanten nodig hebben, maar ze vertellen je eigenlijk niets over waarom iemand die dingen wil.