/Hoe je sollicitanten gemotiveerd kunt maken bij het solliciteren bij jouw bedrijf

Hoe je sollicitanten gemotiveerd kunt maken bij het solliciteren bij jouw bedrijf

Het sollicitatieproces leuker en boeiender maken kan een verschil maken in de wervingsinspanningen van jouw bedrijf. Je moet het voor sollicitanten gemakkelijk maken om te solliciteren. Zorg ervoor dat je sollicitatie gestroomlijnd is, zonder onnodige stappen of informatie die sollicitanten moeten verstrekken. Vergeet ook mobiele applicaties niet. Je wilt dat alle sollicitanten vanaf hun smartphone en tablet toegang hebben tot je website. Geef toptalenten een motivatiebrief. Nadat je hebt gekozen wie je wilt interviewen, stuur je ze een persoonlijke email waarin je uitlegt waarom ze zijn geselecteerd uit alle anderen die zich hebben aangemeld. Bedank hen voor hun interesse om met jouw bedrijf samen te werken. Dit zal helpen om al vroeg in het proces een boeiende toon te zetten, waardoor kandidaten zich enthousiaster voelen om mogelijk eerder bij je team te komen.

Maak het ze gemakkelijk om te solliciteren

Houd het aanvraagformulier zo eenvoudig en duidelijk mogelijk. Zorg ervoor dat het sollicitatieformulier goed toegankelijk is op je website. Laat kandidaten direct weten welke informatie ze moeten verstrekken en bewaar deze informatie bovenaan de pagina. Als je op zoek bent naar een bepaald type kandidaat, markeer dit dan vetgedrukt, zodat kandidaten die niet aan deze criteria voldoen, geen tijd verspillen aan solliciteren.

Geef toptalenten een motivatiebrief

Een motivatiebrief is voor jou een manier om te communiceren met toptalent, die misschien ver weg zijn van je kantoor of zelfs het land uit. Het wordt gebruikt als een introductie tot jouw bedrijf en wat het speciaal maakt. Het moet ook gericht zijn op hoe je de persoon kunt helpen slagen in hun carrièredoelen. Je kunt dit per e-mail sturen, maar soms is het fijn om iets fysieks in handen te hebben bij sollicitaties of stages in het buitenland.

Geef ze een tijdlijn

Het belangrijkste dat je kunt doen, is je sollicitanten een tijdlijn geven. Als ze precies weten wanneer ze hun aanvraag moeten indienen, kunnen ze zich dienovereenkomstig voorbereiden en zullen ze zich veel minder zorgen maken over het hele proces. Maak jouw tijdlijn duidelijk en realistisch. Het is ook belangrijk voor jouw sollicitant om te begrijpen wat voor tijd redelijk is om te verwachten tussen de indieningsdatum en de aanwervingsdatum