/Looptijd: pakket versturen naar het buitenland

Looptijd: pakket versturen naar het buitenland

Ga jij binnenkort een pakket versturen naar het buitenland? Dan is het handig om rekening te houden met verschillende looptijden.

Looptijd

Wanneer je een pakket naar het buitenland verstuurt verschilt de looptijd dan wanneer je een pakket binnen Nederland verstuurt. De keuze welke vervoerder en welk servicelevel bepaald de snelheid van leveren, maar daar moet natuurlijk ook wat tegenover staan. Hoe korter de looptijd, hoe duurder het is. Natuurlijk is de looptijd ook afhankelijk van de bestemming; hoe verder weg, hoe langer het pakket onderweg is.

Binnen Europa: wanneer je vanuit een pakket gaat sturen naar België of Duitsland kan je beste voor DPD of DHL kiezen. Voor een betaalbaar bedragen bieden ze een ophaalservice en een track and trace om je pakket te volgen. Je zending wordt gemiddeld na 1 à 2 werkdagen geleverd. Voor Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk is de looptijd 2 à 3 dagen. Bij de rest van Europa is dit ongeveer 3 à 5 dagen. Voor zendingen die buiten Europa vallen verschilt dit omdat zendingen ingeklaard moeten worde en door de douane gecontroleerd moeten worden.  Wil je meer looptijden vergelijken? Kijk dan op CheapCargo.com voor verschillende looptijden voor pakket versturen buitenland.

Buiten Europa: Als het pakket een bestemming buiten Europa heeft, moet het pakket door de douane. Wanneer de inzending is ingeklaard en eventuele invoerrechten zijn toegekend wordt de verzending door de vervoerder geleverd. De verzending wordt naar het dichtstbijzijnde punt geleverd waar het pakket wordt klaargemaakt voor bestemming. Pakketen die geleverd worden naar Amerika, China of India kunnen binnen 1 à 3 werkdagen geleverd worden. Alle zendingen via DHL, UPS, DPD en TNT worden van ophaal moment tot aflevering gecontroleerd en bijgehouden.