/Relatie op losse schroeven? Wat kun je er aan doen (en wat moet je laten)
relatie zaken

Relatie op losse schroeven? Wat kun je er aan doen (en wat moet je laten)

Er zijn momenten in een relatie dat je aan jezelf gaat twijfelen, vind ze me nog steeds aantrekkelijk, is de seks nog wel goed? Spenderen we nog wel genoeg tijd samen, vervreemden we niet teveel van elkaar?  Het kan allemaal ineens in je kop gaan rondspoken. Wanneer zo’n gedachte zich eenmaal zich in je hoofd nestelt laat die nog maar moeilijk los. Je begint je twijfels te staven en je komt erachter dat bepaalde gedachtes hierover niet helemaal ongegrond zijn.

Je merkt bijvoorbeeld bij haar merkt dat ze de lijntjes steeds meer laat vieren. Ze stelt misschien zelfs voor om een de relatie meer open te houden, jullie krijgen allebei het gevoel dat de relatie op losse schroeven staat. Al kan dit gevoel per dag verschillen. Maar als een relatie onstuimiger dan worden andere zaken dit vaak ook. Twijfels die hieruit voortkomen kunnen een hoop schade en onzekerheid veroorzaken. We laten je zien waarom.

De ‘goedmaak baby’ als oplossing voor de relatie

Wat als je en je vriendin ‘for the better’ besluiten om een kind te nemen om de onderlinge verhouding te verbeteren Dit zou moeten werken toch. Vrienden om je heen die een gezin hebben gesticht zien er toch ook gelukkiger uit, de band tussen hen lijkt toch ook verstevigt?

Vergis je niet, het oplossen van scheurtjes in de relaties met een baby is echt niet de manier. Want het samen opvoeden van een kind is een intensieve taak die de verschillen alleen maar groter gaat maken. 

Twijfels bij een zwangerschap, ben ik wel echt de vader?

Een ander probleem die kan opduiken bij een zwangerschap is de vraag of je wel echt de vader bent. Want zeker als jullie allebei de teugels een beetje hebben laten vieren dan kan het kind toch ook gewoon van een ander zijn. Zelfs als je vriendin stellig beweert van niet dan kun je wanneer je relatie niet even stabiel meer is toch weer de nodige vragen oproepen. Mocht je in een dergelijke situatie belanden dan zijn hier gelukkig wel antwoorden op te krijgen. Je kunt hiervoor een vaderschapstest afnemen. Of dit jullie relatie bevorderen is natuurlijk nog, maar de vraag, de onzekerheid en twijfels over het vaderschap kunnen wel worden weggenomen. 

Tot slot: wat kan ik wel doen om mijn relatie te verstevigen

We kunnen je wel een paar kleine tips geven om het tij ten goede te keren. Tip 1 is de meest eenvoudige. Probeer goed naar de ander te luisteren. Dan bedoelen wel echt luisteren! Dus niet haar lippen laten en bewegen en doen alsof je een en al oor bent. Alleen als je echt luistert kunnen je conflicten slechten.  Een tweede tip om bepaalde zaken van elkaar gewoon te accepteren of daar iets over af te spreken. Bijvoorbeeld over roken, bepaal waar dit gebeurt, zodat het voor allebei niet storend is.De derde tip: wees attent voor haar. Geef haar af en toe eens een leuk presentje of verras haar met een etentje. Echt waar het gaat om het kleine gebaar. Als je vriendin het gevoel heeft dat ze gezien wordt dan kan dit erg helpen om elkaar beter te accepteren. En de laatste tip: zorg dat je ook een leven naast jullie relatie ook hebt, om je ei kwijt te kunnen. Er zijn nu eenmaal dingen die je graag samen doet met je vriendin, maar ook andere uitstapjes die je graag met je eigen vrienden doet. Voor nog meer tips kun je hier eens kijken. Succes!