/Stevige hikingtochten maken? Zorg voor stevige wandelschoenen

Stevige hikingtochten maken? Zorg voor stevige wandelschoenen

Ben jij van plan er deze zomer vaak op uit te gaan en je lekker actief uit te leven? En wil je samen met een club vrienden het nuttige met het aangename verenigen? Dan is het maken van een stoere hikingtocht absoluut aan te raden. Het is natuurlijk heel mooi meegenomen dat Nederland hiervoor het land bij uitstek is. Door het hele land zijn mooie routes te vinden, of je nu een liefhebber bent van de kustgebieden of juist meer van de binnenlanden. Verder komen er elk jaar mooie nieuwe wandelroutes bij, zoals het Zuiderwaterlinie Wandelpad. Het bewandelen van dit pad tussen de Brabantse steden Bergen op Zoom en Grave is een echte must-do als je een stoere tocht wilt maken en ondertussen historische bezienswaardigheden wilt tegenkomen. Het Zuiderwaterlinie Wandelpad is in totaal 290 kilometer lang. 

De route voert je langs de vestingsteden en forten die ooit onderdeel waren van de langste, meest gebruikte waterlinie van Nederland. Je kunt in etappes door elf historische vestingsteden wandelen en ondertussen passeer je oude linielandschappen en stoere forten.   

Stoere en gezonde wandelschoenen

Vanzelfsprekend is het verstandig om te zorgen voor een goede uitrusting als je van plan bent flink wat etappes te gaan hiken. Een paar wandelschoenen dat ten goede komt aan de gezondheid van je voeten is daarbij het belangrijkste. Bij MannenWijzer zijn we ontzettend enthousiast over de collectie van ECCO-heren. Daarom inspireren we je graag met verschillende modellen die zich perfect lenen voor het maken van een stevig aantal kilometers, zoals de lage modellen uit de Ecco Exostride-lijn. Deze wandelschoenen hebben een zeer goed ademend vermogen en zijn waterdicht. Ook zijn deze sportieve outdoorschoen voorzien van robuuste rubberen buitenzolen die zorgen voor goede grip in alle weersomstandigheden. Vocht en warmte worden direct afgevoerd zodat je voeten comfortabel en droog blijven. Perfect als je tijdens je hikingtocht over het Zuiderwaterlinie Wandelpad ook buiten de gebaande paden wilt treden. Verder maakt het uitneembare voetbed het mogelijk om je eigen inlegzolen of sportinlays te dragen tijdens het hiken. 

Comfortabele pasvorm

Kijk je er ook naar uit de trappen en de dijken van de forten te beklimmen? In dat geval kunnen we je ook de lage modellen uit de Ecco MX-lijn aanraden. Deze waterdichte en stoere modellen bieden je veel tractie en stabiliteit én voldoen aan alle eisen voor de buitenlucht. Bij de Ecco MX-schoenen zorgt de zool met een grof profiel voor veel stabiliteit en grip. De sok-achtige constructie die is voorzien van stretch zorgt voor een comfortabele pasvorm. Perfect uitgerust op pad als je de paden op en de lanen in gaat? Met ECCO-outdoorschoenen kun je elke hikingtocht prima aan. Alle informatie en de complete wandelroute vind je op de website van het Zuiderwaterlinie Wandelpad.