/Werkplaats inrichten? Denk aan dit gereedschap
Werkplaats inrichten? Denk aan dit gereedschap

Werkplaats inrichten? Denk aan dit gereedschap

Het exacte gereedschap wat je nodig hebt voor jouw werkplaats hangt natuurlijk af van het soort klussen dat je gaat doen. Een schilder zal niet zoveel hebben aan een elektrische zaag als iemand die graag meubels maakt. Toch zijn er een aantal gereedschappen die bijna iedereen kan gebruiken. Deze blog geeft je wat inspiratie als je pas net begint met het bij elkaar sparen van gereedschap voor je eigen werkplaats.

Goede gereedschapskist

Je gaat waarschijnlijk veel gereedschap sparen, daarom is het belangrijk dat je hier een goed opbergsysteem voor aanschaft zodat alles overzichtelijk blijft. Het goed inrichten van je werkplaats kan een goede eerste klus zijn. Het maken van een aantal ophangsystemen voor je elektrische gereedschap en het bouwen van een stellingkast voor al het kleine gereedschap en montagematerialen zoals schroeven en nagels. Over het inrichten van de werkplaats gesproken. Een goede stevige werkbank kan natuurlijk ook niet missen.

Handgereedschap

De basics: Een set met verschillende schroevendraaiers, een collectie aan ring- en steeksleutels, slagwerk, tangen en kabelstrippers. Dit zijn simpele gereedschappen maar deze kun je niet missen. Als je deze dingen nog niet hebt, ben je vast al veel momenten tegengekomen dat je ze miste. Een schroevendraaier kun je bijna overal wel bij gebruiken. Van het in elkaar zetten van gekochte meubels tot het in elkaar zetten van een zelf gemaakt meubel. Deze gereedschappen kan íedereen gebruiken.

Power tools

Over naar het ‘zwaardere geschut’. Het elektrische gereedschap. Onmisbaar zijn de elektrische (cirkel)zaag en de (klop)boormachine en een schroefmachine. Vanzelfsprekend komt een elektrische zaag overal waar gezaagd moet worden goed van pas. Van het bouwen van een hele nieuwe wand tot het leggen van een vloer. Een klopboor is niet te missen voor klussen waarbij geboord moet worden in extra harde muren zoals beton muren. Dit komt erg veel voor in Nederland. En een schroefmachine maakt al het schroefwerk een stuk gemakkelijker.