/3 gebitsproblemen die je direct moet aanpakken

3 gebitsproblemen die je direct moet aanpakken

De mond is een extreem gevoelig orgaan en mannen moeten zich bewust zijn van de tekenen dat het tijd is om naar een Tandarts Rotterdam te gaan. Veel mensen realiseren zich niet dat mondgezondheidsproblemen veel voorkomen bij mannen, maar ze kunnen grote gevolgen hebben voor je algehele gezondheid. Door goed voor je tanden te zorgen, kun je mondproblemen en andere ernstige problemen voorkomen.

Gevoelige tanden

Gevoelige tanden zijn een veelvoorkomend probleem bij mannen en kunnen door een aantal dingen worden veroorzaakt. Als je gevoelig bent voor koude of hete temperaturen, kan dit betekenen dat het glazuur op je tanden wegslijt en het onderliggende dentine blootlegt. Dit maakt de tand vatbaarder voor beschadiging. Het is belangrijk om zacht voedsel te eten. Probeer hard voedsel te vermijden, waardoor je tanden kunnen afbreken of barsten. Je kunt ook gevoeligheid ervaren als je tandvleesaandoeningen hebt. Mensen met parodontitis hebben meer kans dan anderen om pijn te ervaren bij het eten van koud voedsel of het drinken van ijswater. Daarnaast kan het zelfs gevoelig zijn om je tanden te poetsen. Stoort je tandgevoeligheid je elke dag? In dit geval moet je naar Tandartspraktijk Den Haag gaan voor een een behandeling.

Tandvleesziekte

Parodontitis wordt veroorzaakt door bacteriën die zich in je mond kunnen ophopen en ontstekingen en weefselbeschadiging veroorzaken. Dit kan leiden tot tandverlies als het niet wordt behandeld. Het komt vaak voor bij mannen ouder dan 40 jaar. Het kan echter iedereen treffen die niet regelmatig poetst en flost of die een medische aandoening heeft die hun immuunsysteem aantast. Preventieve maatregelen zijn onder meer twee keer per dag je tanden poetsen met een tandenborstel met zachte haren. Je moet ook beginnen met het gebruik van fluoridetandpasta die antibacteriële ingrediënten bevat, zoals tinfluoride of natriummonofluorfosfaat. Als je vroege tekenen van verkleuring of roodheid rond een van je tanden of tandvlees hebt, overleg dan met je tandarts over behandelingsopties.

Halitose

Halitose, ook wel een slechte adem genoemd, is een veelvoorkomende aandoening die miljoenen mensen over de hele wereld treft. Alles van het eten van knoflook tot roken kan halitose veroorzaken. Als je last hebt van een slechte adem en je wilt weten hoe je er op een natuurlijke manier vanaf kunt komen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Als je bang bent dat je mondgeur te sterk is geworden, maak dan meteen een afspraak met je tandarts.