/Moederdag cadeaus: zo scoor je zeker punten bij mama

Moederdag cadeaus: zo scoor je zeker punten bij mama

14 mei is het weer Moederdag. Sinds je zelf vader bent, ziet die dag er een tikkeltje anders uit dan vroeger. Waar je toen nog je pa al het harde werk liet doen, ben jij nu degene die hoofdverantwoordelijk is voor het project ‘verwen mama’. Helaas zijn niet alle mannen daar even goed in en misschien behoor jij ook wel tot die groep.

Behoor jij tot de mannen die op de zaterdag voor Moederdag halsoverkop nog naar de stad moet en de kinderen nog aan het knutselen probeert te krijgen? Of ben jij misschien wel diegene die op zondag laat wakker wordt en dan tot de conclusie komt dat het Moederdag is? Met een boze vrouw tot gevolg? Dan ben je zeker niet de enige! Wel is het tijd om hier verandering in te brengen. Je vrouw is immers de beste moeder die er is. Dat mag dan ook best wel eens gezegd worden. Niet alleen om haar in het zonnetje te zetten, maar ook om jullie relatie te sterken. Het is fijn om gewaardeerd te worden.

Maar waar moet je aan denken bij het organiseren van een fantastische Moederdag? Wat zijn bijvoorbeeld echt leuke Moederdag cadeaus om te geven? Met behulp van de tips uit dit artikel, scoor je gegarandeerd punten bij de mama van jouw kinderen.

Een betekenisvol cadeau

Je hoeft echt niet het duurste cadeau uit te kiezen. Het gaat niet om wat er gegeven wordt, maar de gedachte die hierachter zit. De meeste moeder zullen veel blijer worden van een simpel knutselwerkje van hun kinderen dan van een peperduur parfum. Gewoon omdat er extra moeite in is gestoken. Het vanuit het hart is gemaakt.

Hier kan je natuurlijk zelf ook gebruik van maken bij het bedenken van een geschikt Moederdag cadeau. Kies voor iets wat echt heel persoonlijk is. Is jullie gezinnetje bijvoorbeeld pas compleet geworden? Geef mama dan een armband met de initialen van alle kinderen. Een dierbare herinnering aan deze eerste Moederdag als compleet gezin. Dit zijn cadeaus die voor eeuwig bewaard zullen blijven.

Geef haar rust

Geef eens toe, hoe vaak ga jij er in de nacht uit voor de kinderen? Wie is degene die altijd vroeg beneden zit? Grote kans dat je partner die taak op zich neemt. En niet omdat ze zelf niet moe is of het druk heeft. Daarom is het op Moederdag juist zo belangrijk om haar te tonen hoe goed ze het doet en hoe belangrijk het is dat ze ook eens tijd voor zichzelf heeft. Laat haar daarom echt eens uitslapen, maak het huis schoon, sta in de keuken en neem alle taken over die zij anders vanzelfsprekend lijkt te vinden. Ondertussen kan zij lekker wat bijslapen, Netflixen of met vrienden op stap gaan. Dit is misschien wel het beste geschenk wat je haar kunt geven.

Maak samen een uitstapje

Geen zin om de hele dag in huis te hangen? Maak dan herinneringen met Moederdag. Ga samen een uitstapje doen. Bijvoorbeeld naar de dierentuin, het strand, de bioscoop of gewoon lekker een lange wandeling door het dorp. Maak er een mooie dag van, zodat ze Moederdag 2023 nooit meer zal vergeten.