/Comfortabele en trendy schoenen voor een gezonde basis voor je voeten

Comfortabele en trendy schoenen voor een gezonde basis voor je voeten

Pijnloze voeten zonder klachten zijn ontzettend belangrijk voor onze algehele gezondheid. Onze voeten vormen immers de basis van ons lichaam. Maar omdat er talloze zenuwuiteinden uitkomen en er zich een groot aantal grote en kleine spieren bevinden, zijn voeten kwetsbaar. Voetproblemen komen daarom helaas vaak voor. Er zijn allerlei factoren die van invloed zijn op het ontwikkelen van voetklachten, zoals de ziekten reuma en diabetes mellitus. Ook het dragen van verkeerde schoenen kan voetproblemen veroorzaken. Door het dragen van comfortabele schoenen met een goede pasvorm kun je klachten aan voeten, gewrichten en rug voorkomen. Wil jij hier ook gehoor aan geven? 

In dit blog brengen we de herenschoenen en damesschoenen van Durea voor het voetlicht. Dankzij de materialen van een hoogwaardige kwaliteit en de innovatieve productietechnieken, behoren pijnlijke voeten voorgoed tot de verleden tijd.

Shop je schoenen in een speciaalzaak 

Schoenen die bijdragen aan de goede gezondheid van je voeten, schaf je bij voorkeur aan in een schoenenzaak die is gespecialiseerd in comfortabele schoenmode. De adviseurs voorzien je daar van advies op maat op het gebied van schoenen met speciale voorzieningen die moeilijke, pijnlijke, brede of smalle voeten ten goede komen. Omdat ze in een speciaalzaak dagelijks mensen met voetklachten helpen, weten de experts precies welke schoenen het meest geschikt zijn voor jouw voeten. Met schoenen in de juiste pasvorm en in de juiste maat worden pijnlijke ongemakken zoals eksterogen en blaren voorkomen. Hetzelfde geldt voor klachten zoals: hielspoor, hamertenen, scheefstand en hallux valgus. Stuk voor stuk pijnlijke klachten waar mensen op de lange termijn last van kunnen krijgen bij het dragen van knellende schoenen.  

Gevarieerde collectie comfortabele schoenen

Bij een schoenenspeciaalzaak met een fysieke winkel en een webshop vind je de grootste collectie comfortabele schoenen voor dames en heren van gerenommeerde merken, waaronder Ara, Gabor, Mephisto en FitFlop. Ook voor de schoenen van Durea ben je er aan het juiste adres. De designers van Durea hebben samen met bewegingswetenschappers onderzoek gedaan naar het ideale looppatroon. Op basis van de informatie die zij daarmee verkregen, hebben zij GO ontwikkeld. Dit is een speciale zool die sturing aan de voet geeft en zorgt voor een gelijke drukverdeling, een stabiel looppatroon en een natuurlijke houding. Staan en bewegen kosten daardoor veel minder energie. Ook heeft het ontwerpteam van Durea een naam hoog te houden op het gebied van de perfecte pasvorm van de schoenen. Daarbij letten ze op de lengte en breedte van voeten, namelijk de omvang van het breedste gedeelte van de voorvoet. 

Daarom vind je in de collectie van Durea altijd een goed passende schoen, of je nu smalle, brede, gemiddelde of extra brede voeten hebt. Verder zijn Durea schoenen optimaal aan je voeten aan te passen dankzij het volledig verwisselbare voetbed en kun je er eventueel je eigen inlays of zooltjes in dragen. 

Gepatenteerd Stretchwalker-concept

Een ander merk dat niet in je garderobe mag ontbreken, is het Nederlandse merk Xsensible Stretchwalker. Comfort en fashion zijn permanent verbonden aan alle modellen. De inspiraties rijken ver buiten de landsgrenzen en dat is terug te zien aan het gepatenteerde Stretchwalker-concept dat in Japan is ontwikkeld. Dit is het land dat kennis en tradities in ere houdt voor het optimale evenwicht tussen lichaam en geest. De oorsprong van de Xsensible Stretchwalker damesschoenen en herenschoenen is dan ook gebaseerd op het balansprincipe van de traditionele Japanse slipper, met de naam Ippon-ba geta. Dit betekent voor jou dat je op schoenen loopt die zo fijn zitten dat je ze niet meer wilt uittrekken. Qua stijl zit je met de Xsensible Stretchwalker schoenen overigens ook helemaal goed, zoals met de Rinia slippers, Stockholm veterschoenen en Aruba sandalen voor dames. 

Heren hebben onder andere de keuze uit de fraaie SWX6 veterschoenen, de Golden Gate sneakers en SWX14 veterschoenen. Met welke comfortabele en trendy schoenen zorg jij voor een solide en gezonde basis voor je voeten?