/Aanbevelingen voor Montessori speelgoed voor peuters van 1 jaar

Aanbevelingen voor Montessori speelgoed voor peuters van 1 jaar

Ben je op zoek naar Montessori speelgoed 1 jaar oude kinderen? In dit artikel vind je verschillende speelgoed aanbevelingen. Voordat je het speelgoed kiest, moet je weten wat het doel van het Montessori-speelgoed is. Dit speelgoed is ontworpen om de vaardigheden van de kinderen te ontwikkelen en hun natuurlijke groei te ondersteunen. Dit educatieve speelgoed is dus niet alleen bedoeld om de kinderen mee te vermaken. Montessori speelgoed kan de concentratie, het probleemoplossend vermogen, de motoriek en de onafhankelijkheid van kinderen stimuleren. Montessori heeft een concept om de omgeving kennis te laten maken met de werkelijkheid. Het Montessori concept gebruikt bijvoorbeeld realistische beeldjes of foto’s in plaats van cartoon foto’s. Hier zijn twee Montessori speeltjes voor 1-jarige kinderen.

Speelgoed voor het rijgen van kralen

Het kan zijn dat je problemen ondervindt bij het kiezen van educatief speelgoed voor je kleintje. Als je kinderen tussen de 1 en 2 jaar oud zijn, kun je ze speelgoed voor het rijgen van kralen geven. Dit eenvoudige speelgoed is kleurrijk. Het zal dus de interesse van de kinderen kunnen wekken. Dit speelgoed biedt verschillende voordelen voor de peuter. Het leert bijvoorbeeld geduld, besluitvorming en ontwikkelt motorische vaardigheden. Je kunt je kinderen ook over kleuren en vormen leren. Deze activiteit moedigt de kinderen aan om gefocust en geduldig te zijn.

Stapelaars en cilinderblokken

Er is een breed scala aan stapelspeelgoed waaruit je kunt kiezen. Met dit speelgoed kunnen de kinderen voorwerpen zoals ringen, driehoeken of kubussen plaatsen en verwijderen. Stapelaars zijn meestal gemaakt van geverfd hout. Door deze activiteit kunnen je kinderen hun concentratie, manipulatie van kleine voorwerpen en hand-oog coördinatie verbeteren. Er zijn twee soorten deuvels die je aan je kinderen kunt geven: verticaal en horizontaal. Een ander stuk speelgoed dat de ontwikkeling van je kinderen ondersteunt, is het cilinderblok. Dit speelgoed leert je kinderen over visuele verschillen. Ze kunnen leren over groot, klein, dik, dun, lang en kort. Het leert ook hand- en oogcoördinatie omdat ze de cilinder in de juiste gaten moeten plaatsen.